Σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με το τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη ξενάγησαν την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στις 12 το μεσημέρι την Πριγκίπισσα Κάκο θα υποδεχθούν στην Εθνική Πινακοθήκη η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

μπροστα_στις_καρυατιδες
η_πριγκιπισσα_κακο__η_λινα_μενδωνη_και_ο_διευθυντης_του_μουσειου_της_ακροπολης
μπροστα_απο_τα_γλυπτα_του_παρθενωνα
λινα_μενδωνη__πριγκιπισσα_κακο_στο_μουσειο_της_ακροπολης_
η_πριγκιπισσα_κακο_εντυπωσιαστηκε_απο_την_αρχαια__συνοικια__κατω_απο_την_εισοδο_του_μουσειου
την_πριγκιπισσα_συνοδευουν_δημοσιογραφοι_και_καναλια_απο_την_ιαπωνια
η_υπουργος_πολιτισμου_λινα_μενδωνη_με_την_πριγκιπισσα_κακο_στο_μουσειο_της_ακροπολης
η_υπουργος_πολιτισμου_υποδεχεται_την_πριγκιπισσα_κακο_στο_μουσειο_της_ακροπολης