Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) γιορτάζει με το This Is Athens-City Festival 24 με ακόμα δύο εκδηλώσεις, την Πέμπτη 30 Μαΐου και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ:
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
11:00-23:00: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
19:00-23:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ATHENS VOICE RADIO 102,5

Το This is Athens – City Festival κλείνει ένα εορταστικό μήνα με περιήγηση στις εκθέσεις του ΕΜΣΤ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 11:00 έως τις 23:00 και μια μουσική βραδιά σε επιμέλεια των παραγωγών του Voice 102,5 το ραδιόφωνο στα fm της Athens voice, Γιώργου Μουχταρίδη, Ραφαέλλας Ράλλη και Dj Snatch, από τις 19:00 έως τις 23:00 στην ταράτσα και τη βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου NYN ESTI, με τη μοναδική θέα στην πόλη.

Βραδιά υψηλής γαστρονομίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΝΥΝ ESTI
Μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και το Wine Style στο NYN ESTI, το πρωτοποριακό εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ΕΜΣΤ, διοργανώνουν για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο του ανοιξιάτικου φεστιβάλ This Is – Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, βραδιά υψηλής γαστρονομίας.

Ένα μενού 6 πιάτων με θέμα τον βιότοπο και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ. Ένας συνδυασμός γεύσεων που βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.

Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο NYN ESTI | Tel: +30 698 9438 866⁠ | Leof. Andrea Siggrou 51-53, Athina 117 43

Ώρα: 20:00

Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"

Συμμετοχή: 75 ευρώ/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)

Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο +30 698 943 88 66

ΜΕΝΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΣ

Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);
Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
Σουπιόρυζο με μάραθο, καρύδια και καιμάκι συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα, χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα,κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι, κεράσια και άθερμο πετιμέζι συνδυασμένο με Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)