Στις 5 Ιουνίου ανοίγει φέτος τις πόρτες της η Πειραιώς 260, για να υποδεχθεί το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και να γιορτάσει την έναρξη της καλλιτεχνικής σεζόν με ένα μεγάλο πάρτι.

Ο βιομηχανικός χώρος της Πειραιώς μεταμορφώνεται ξανά σε δημοφιλή προορισμό για τους φίλους του Φεστιβάλ. Ένα σημείο συνάντησης όχι μόνο για να γνωρίσουμε την αιχμή της διεθνούς σκηνής θεάτρου και χορού και τη νέα ελληνική δημιουργία, αλλά και για να συζητήσουμε, να απολαύσουμε μουσική στην πλατεία και να επεκτείνουμε τη φεστιβαλική εμπειρία και έξω από τις αίθουσες.

Στην ανανεωμένη Πλατεία της Πειραιώς 260 συναυλίες και πάρτι θα μας συντροφεύσουν από τις 5 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου, ενώ στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος θα φιλοξενείται μπαρ και food truck για όσους θέλουν να περάσουν μερικές ώρες με παρέα και χαλαρό ποτό στον πιο ατμοσφαιρικό χώρο της Αθήνας.

nowy-teatr-krzysztof-warlikowski_j_-m_-coetzee-ελιζαμπεθ-κοστελο-_magda-hueckel-5

Πειραιώς 260: Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην Πειραιώς 260 είναι και φέτος πλούσιο, πολυσυλλεκτικό, με παραστάσεις από καταξιωμένους και ανερχόμενους Έλληνες και ξένους δημιουργούς και με θεματολογία που αγγίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στους τέσσερις χώρους της Πειραιώς, επιχειρούν να απαντήσουν στο διπλό ερώτημα «Πώς να ζήσουμε τη ζωή μας; Πώς να αντέξουμε τη ζωή μας;». Στο επίκεντρο της θεματολογίας τους βρίσκονται ζητήματα ταυτότητας, αλλά και κοινότητας, η επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, η απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου όπως και το αίτημα για δημοκρατία και συνύπαρξη.

Το πρόγραμμα ξεκινάει δυναμικά στις 5 Ιουνίου με τη νέα παράσταση του σπουδαίου Κριστόφ Βαρλικόφσκι, Elizabeth Costello / J. M. Coetzee: Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές στον χώρο Δ. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι περήφανος συμπαραγωγός κι έχει το προνόμιο να την παρουσιάζει πρώτο, αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Nowy Theatr στην Πολωνία.

Στους άλλους χώρους της Πειραιώς 260, ο διεθνής Έλληνας χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης παρουσιάζει το À la Carte στις 5 και 6 Ιουνίου και η Αναστασία Βαλσαμάκη μια πρωτότυπη χορογραφία με τίτλο The Verso.

Tα φεστιβαλικά βράδια θα κλείνουν ιδανικά οι αγαπημένοι Mode Plagal με τρεις ξεχωριστές συναυλίες, στην Πλατεία.

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, more.com

mode_plagal_-_photo_ιωαννα_φωτιαδου


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Πλατεία Συντάγματος (This is Athens info point Δήμου Αθηναίων) Δε-Πα 10:00-18:00

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181

ΑΜΕΑ: +30 2104834913| Δε-Πα 10:00-17:00

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion