Δεκάδες συναυλίες και θεατρικά περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», που μόλις ανακοινώθηκε. Το νήμα κόβει στις 6/6 ο Μίλτος Πασχαλίδης.

*Διαβάστε εδώ: Ο Γιώργος Θεοφάνους “ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ” με τον Γιώργο Κατσαρό στο Θέατρο Παλλάς

Έπονται οι Μιχάλης Χατζηγιάννης (12/6), Θανάσης Παπακωνσταντίνου (14-16/6), Ανδρέας Κατσιγιάννης και Εστουδιαντίνα (29/6), Σωκράτης Μάλαμας (2/9), Μάρθα Φριντζήλα - Δημήτρης Μυστακίδης (7/9), Γιάννης Κότσιρας - Μίλτος Πασχαλίδης, πάλι ο δεύτερος (9-10/9), Χατζηφραγκέτα (14/9) και Χαΐνηδες (21/9).

Στις 23/9 ο «βασιλιάς της ελληνικής ροκ» Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα «πυρπολήσει» με τις ροκ μελωδίες του τον χώρο. Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά οι Γιάννης Χαρούλης (24-25/9), Βέβηλος (27/9) και Μωρά στη Φωτιά (28/9).


Οι παραστάσεις που θα παιχτούν στο φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»

Αναφορικά με τα θεατρικά, ξεκινάμε με τους «Tέλειους ξένους» (30/6) σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου - Πέτρου Λαγούτη.

Έπεται το «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» (5/7) με τις Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Στις 8/7 «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου σε διασκευή-σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη - Μανώλη Δούνια.

Την αμέσως επόμενη μέρα παρουσιάζεται ο «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, θεατρική μεταφορά Άκη Δήμου, με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Νάντια Κοντογεώργη.

Αναμένουμε και τον «Άμλετ» (10/7) σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους Αναστάση Ροϊλό -που κέρδισε το Βραβείο Χορν- και Ιωάννα Παππά.

Ο «Αίας» του Σοφοκλή (17/7) σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τον Μιχάλη Σαράντη και στους εννιά ρόλους της τραγωδίας.

Επίσης, ο «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη (4-5/9) με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Γιώργο Γάλλο.

Ξεχωρίζουν και ο αριστοφανικός «Πλούτος» (11/9) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, οι αισχυλικές «Ικέτιδες» (12-13/9) της Μαριάννας Κάλμπαρη, με τις Λυδία Κονιόρδου και Λένα Παπαληγούρα, οι αριστοφανικοί «Όρνιθες» (16- 17/9) με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και οι ευριπιδικές «Βάκχες» (20/9) του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 4/06/2024