Καυτό προβλέπεται να είναι το καλοκαίρι στην Αθήνα, με τα μεγάλα συναυλιακά γεγονότα, που από καιρό έχουν ανακοινωθεί, να περιμένουν στην πόλη μεγάλα ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος που έχουν βγάλει ήδη εισιτήριο για τη χώρα μας.

Με τη θερμοκρασία να αυξάνεται ύστερα από έναν ήπιο χειμώνα διάσημοι καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο θα συναντηθούν με το κοινό τους με σκοπό να δημιουργήσουν εκρηκτικές συναυλίες σε Ηρώδειο, ΟΑΚΑ, Λυκαβηττό και ΚΠΙΣΝ, με αυτό να σηματοδοτεί ότι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι προβλέπεται να είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Μυθικές μπάντες, μεγάλοι σταρ της ποπ και ροκ σκηνής, εκρηκτικά συγκροτήματα και διάσημες ορχήστρες υπόσχονται να χαρίσουν στο αθηναϊκό κοινό αξέχαστες live μουσικές εμπειρίες, με τα εισιτήρια για κάποιες από αυτές να έχουν ήδη εξαφανιστεί.

imany
placebo
ildivo
hauser
pink-martini-01
jack_savoretti

Θέατρο Λυκαβηττού

Καθώς πέρυσι τον Αύγουστο ξαναγεννήθηκε ύστερα από 15 χρόνια σιωπής το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού, φέτος το καλοκαίρι το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκεί μια σειρά από εξαιρετικές συναυλίες. Η έναρξη έγινε στις 22 Μαΐου με τους Mathame. Στις 14 Ιουνίου τη σκηνή θα γεμίσουν οι Archive και στις 21 θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες των θρυλικών QUEEN από το Queen Symphonic στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του. O βιρτουόζος βιολονίστας Ara Malikian και το κοσμοπολίτικο βιολί του θα μας ταξιδέψουν στις 25 Ιουνίου σε μουσικές αφηγήσεις υπό τους ήχους ενός παθιασμένου βιολιού. Σειρά παίρνει στις 2 Ιουλίου ο ΜΙΚΑ, ο εκθαμβωτικός showman με τα πολύχρωμα ποπ beats, που πέρυσι μάγεψε κοινό και κριτικούς στο Rockwave Festival. Εννέα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, ΟPETH θα μοιραστούν τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού στις 3 Ιουλίου με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive «Leprous» στα Rockwave Nights. Στη συνέχεια θα έρθουν στην Αθήνα οι Machine Head, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα metal για μία συναυλία στις 4 Ιουλίου, ενώ στις 7- 8 Ιουλίου το “THE WALL - PINK FLOYD'S ROCK OPERA”, η πιο ροκ όπερα όλων των εποχών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές και δέκα χορευτές. Εντυπωσιακό πέρασμα από τον θρυλικό λόφο του Λυκαβηττού θα κάνουν στις 9-10 Ιουλίου οι Hans Zimmer και John Williams, οι δύο τιτάνες της κινηματογραφικής μουσικής, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δύο συναυλίες γεμάτες αγαπημένες μελωδίες. Στις 12 Ιουλίου θα μαγέψει το κοινό ο Asaf Avidan, η επιτομή της σύγχρονης pop, που επιστρέφει μόνος στη σκηνή για τη νέα Ichnology Solo Tour. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Jacob Collier, από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς που μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy, ο οποίος θα τραγουδήσει στις 13 Ιουλίου στον Λυκαβηττό, ενώ εκρηκτική θα είναι και η συναυλία των γκροτέσκ Fever Ray στις 14 Ιουλίου. Οι Pink Martini, η μικρή ορχήστρα από το Πόρτλαντ, ανεβαίνουν στον Λυκαβηττό στις 15 Ιουλίου για να μας κεράσουν κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες. Η μοναδική φωνή της Ιmany θα ακουστεί μαζί με οκτώ τσελίστες στις 16 Ιουλίου, ενώ είναι όλα έτοιμα και για τη μεγάλη συναυλία των Placebo την 1η Αυγούστου. Στις 5 Σεπτεμβρίου θα τραγουδήσουν οι James και λίγες μέρες αργότερα στις 11 του μήνα θα απολαύσουμε τους IL DIVO, το διασημότερο classical crossover μουσικό σχήμα όλων των εποχών. Ο HAUSER, ο Κροάτης “επαναστάτης με το τσέλο”, θα εμφανιστεί στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η τελευταία συναυλία στον Λυκαβηττό θα γίνει με τον Jack Savoretti στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ηρώδειο

Στο Ηρώδειο, το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με μεγάλες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και ερμηνευτές, αλλά και σπουδαίες μορφές της σύγχρονης και της ελληνικής Μουσικής. Στις 13 Ιουνίου η εκρηκτική ANOHNI θα εμφανιστεί με τους Johnsons, ενώ στις 18 του μήνα τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής, οι Emanuel Ax, Λεωνίδας Καβάκος και Υo-Yo Ma, θα μαγέψουν τον αθηναϊκό ουρανό με τις μελωδίες τους. Ακολουθεί στις 26 Ιουνίου η αισθαντική Καναδή τραγουδοποιός Loreena McKennitt, ενώ στις 28 Ιουνίου θα δώσει συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον διάσημο Αμερικανό, εσθονικής καταγωγής, μαέστρο Νέεμε Γιάρβι. Η πολυβραβευμένη Chamber Orchestra of Europe θα βρεθεί στο Ηρώδειο στις 30 του μήνα, ενώ στις 5-6 Ιουλίου ο Sting θα ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε μία ακόμη μαγευτική ειδυλλιακή μουσική βραδιά. Στις 10 Ιουλίου η Philharmonic Brass, αποτελούμενη αποκλειστικά από χάλκινα και κρουστά, θα προσφέρει στο κοινό μια πρωτόγνωρη εμπειρία ακρόασης. Στις 12 Ιουλίου η Γεωργιανή σούπερ σταρ του πιάνου Κάτια Μπουνιατισβίλι θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε έργα Τσαϊκόφσκι και Μπάρτοκ υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. O Πολωνός πολυβραβευμένος κόντρα τενόρος Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι έρχεται στις 16 Ιουλίου για να κατακτήσει το ελληνικό κοινό, ενώ τις καλοκαιρινές συναυλίες στον Ιερό Βράχο θα κλείσουν στις 18 Ιουλίου ο τζαζίστας Charles Lloyd με την Μαρία Φαραντούρη.

ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραμένει ένα από τα πιο δροσερά σημεία συνάντησης στην Αθήνα. Βόλτες δίπλα στο Κανάλι, περίπατοι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, θέα στη θάλασσα από τη Βεράντα του Φάρου, παιχνίδια στους Πίδακες Νερού και συναυλίες με πανσέληνο ή χωρίς συνθέτουν μια υπέροχη πρόταση για καλοκαιρινές βόλτες. Η αγαπημένη σειρά συναυλιών Parklife παρουσιάζει και φέτος καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα και δίνοντας αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Προσκεκλημένοι του φετινού καλοκαιριού ο Devendra Banhart (25/07), οι Buena Vista All Stars (29/06) και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ σε μία συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια των Queen (08/09).

νεεμε_γιαρβι
ο_τζαζιστας_charles_lloyd
κπισν_devendra_banhart_
οι_bring_me_the_horizon
queens_of_the_stone_age
lenny_kravitz

ΟΑΚΑ

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής θα παρελαύσουν και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ). Στις 8 και 9 Ιουνίου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας οι Coldplay, ενώ στις 2 Ιουλίου οι θρύλοι του indie rock μουσικού στερεώματος, οι Kasabian, θα μας καθηλώσουν με τον ατελείωτο ενθουσιασμό τους. Οι Loathe και οι Planet of Zeus έρχονται στο EJEKT Festival 2024, μαζί με τους Korn και τους Spiritbox στις 22 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου. Οι Maneskin, το απόλυτο φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου στο Μαρούσι, ως headliner του φετινού EJEKT, ενώ μια μέρα μετά θα εμφανιστούν οι Bring Me The Horizon, το κορυφαίο Βρετανικό συγκρότημα. Στις 27 Ιουλίου οι Queens of the Stone Age θα μας χαρίσουν μια βραδιά που περιμέναμε πολλά χρόνια. Στις 2 Αυγούστου το φεστιβάλ AthensRocks υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον θρυλικό ροκ σούπερ σταρ Lenny Kravitz ύστερα από 16 χρόνια, προσκαλώντας τους fans του σε ένα μοναδικό show, που μόνο κάποιος σαν κι αυτόν μπορεί να χαρίσει.

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Μεγάλο ενθουσιασμό έχει δημιουργήσει στο αθηναϊκό κοινό και η από κοινού εμφάνιση στην Αθήνα δύο από τους πλέον αγαπημένους ερμηνευτές κλασικής μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη, του τενόρου José Carreras και του τενόρου και μαέστρου Plácido Domingo. Πρόκειται για μία ιστορική συνάντηση των δύο θρύλων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στην Αθήνα, οι οποίοι θα χαρίσουν κάτι από τη λάμψη τους στο ελληνικό καλοκαίρι με μία ιστορικής σημασίας εμφάνιση την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο.