Οι Εκδόσεις Πατάκη και η εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και πρωτότυπου περιεχομένου Foss Productions (Maestro, Milky Way, Η παραλία, Echoes of the Past, Arcadia, Μουσικό Κουτί) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας (option) για την τηλεοπτική διασκευή των αστυνομικών μυθιστορημάτων του συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη με ήρωα τον επαγγελματία δολοφόνο Στράτο Γαζή.

Η ιδέα και η καλλιτεχνική επιμέλεια του project ανήκουν στη Δανάη Σκιάδη και στον Νικόλα Παπαγιάννη τους οποίους θα συναντήσουμε και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς. Για τα βιβλία αυτά (Αθηναϊκό μπλουζ, Baby Blue) που έχουν εκδοθεί και στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία από τις εκδόσεις Bitter Lemon Press, το Publishers weekly έχει χαρακτηρίσει τον Π. Κουτσάκη καλύτερο από τον Τζέιμς Ελρόι, ενώ στο Crimereads έχουν παραλληλίσει τα έργα του για τη σύγχρονη Αθήνα με εκείνα του Ρέιμοντ Τσάντλερ και του Ντάσιελ Χάμετ για την Καλιφόρνια.


Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Πολυχρόνη Κουτσάκη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη, είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα Κάτι σαν αγάπη.