Είστε έτοιμοι για πολυπολιτισμικό ταξίδι στο Σούλι; Με πλειάδα καλλιτεχνών, το Φεστιβάλ Παραμυθιάς ανοίγει τις πόρτες του για να μας παρασύρει στους ρυθμούς του.

Από τις 15-31 Ιουλίου στήνεται μεγάλο πάρτι, υπό την αιγίδα και του Δήμου Σουλίου, στην κατασκήνωση της περιοχής, που διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικά και τη Θερινή Ακαδημία Θέατρου, που ιδρύεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τη Σχολή Θεάτρου Τεχνών Εκατό. «Ελάτε να περπατήσουμε στα μονοπάτια της μυθολογίας μας, να επισκεφθούμε τον Αχέροντα, να γνωρίσουμε την ιστορία του Σουλίου. Ελάτε στο ταξίδι», μας προτρέπει ο δήμαρχος, Θανάσης Ζ. Ντάνης.

Την κορδέλα κόβει στις 15/7 ο Κώστας Χατζής. Στις 17 έπεται η παράσταση «Αν ακούσεις τα παιδιά» και στις 19/7 stand up comedy με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα. Στις 21/7 η (αγαπημένη) Μπέσυ Μάλφα παρουσιάζει την παράσταση «Ο ελέφας» με τον Γιώργο Γιαννόπουλο και στις 25 έχουμε σεμινάριο για κοντρ πλονζέ -για την τέχνη της κινηματογράφησης- από εξπέρ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Η φιέστα συνεχίζεται στις 26/7 με τον Κωστή Μαραβέγια, ενώ στις 28/7 τη σκυτάλη παίρνουν οι Αθηναϊκές Μαριονέτες με τον «Κουρέα της Σεβίλης» και εμείς από τώρα κάνουμε κορόνα στο «Φίγκαρο!»

Κι αν θέλετε και άλλου είδους θεατρικές αποχρώσεις, τι λέτε για τον «Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς»; Το έργο ανεβαίνει στις 30/7, με τους Θανάση Κουρλαμπά και Γιώργο Γαλίτη.

Tip: Το φεστιβάλ πραγματοποιείται και σε συνεργασία με τη Σχολή Θεάτρου Τεχνών Εκατό, που μας προσκαλούν στην 1η θερινή Ακαδημία Θεάτρου του Φεστιβάλ Παραμυθιάς με τίτλο «Όνειρο σε εγρήγορση».

Στο πλαίσιο αυτό, στις 15 και 16/7, ο φωνίατρος δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος θα πραγματοποιήσει masterclass.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»