Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, από τις 18 έως και 21 Ιουνίου, διοργανώνει και φέτος την 16η «Εύηχη Πόλη 2024», με 12 συναυλίες, 210 καλλιτέχνες και εκθέσεις φωτογραφίας, σε πλατείες και γειτονιές της σύγχρονης και παλιάς πόλης, καθώς και εργαστήρια-εκπαιδευτικά σεμινάρια περί Τέχνης, από την Λυρική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Οι συναυλίες

Μουσικές λαϊκές, pop, rock, jazz, και κλασική καθώς και παραδοσιακοί ήχοι της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Πόντου, αγκαλιάζονται και «μπερδεύονται» γλυκά, σε ένα πυκνό τετραήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων που ενώνουν τους ανθρώπους και καλωσορίζουν το καλοκαίρι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου.

Πατινάδα με τη Φιλαρμονική και το τμήμα λαογραφίας, καντάδες από τη μικτή χορωδία της ΚΕΠΑ, μουσική δωματίου στο νέο Μουσείο των Αιγών, Χρήστος Θηβαίος, Διδυμάνες από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Χρήστος Καλιοντζίδης και Θωμάς Μελετέας με μουσικές της μεσογείου και της μαύρης θάλασσας, Μανώλης Λιδάκης με Σαββέρια Μαργιολά και Θοδωρή Κοτονιά, μουσικές του ελληνικού κινηματογράφου από τη Φιλιαρμονική της ΚΕΠΑ, Σκιαδαρέσες 2024, η μπάντα Da capo με τζαζ και swing, Πάνος Βλάχος σε μία αυτοσχέδια μουσική βραδιά και Κωνσταντής Πιστιόλης με τα «ξενιτεμένα» του ηπειρώτικα.

Οι εκθέσεις

Παράλληλα θα λειτουργούν δυο εκθέσεις. Στην πρώτη, «χωρίς ήχο», οι συμμετέχοντες φυλακίζουν τους ήχους της πόλης μέσα στις φωτογραφίες τους και στο δεύτερο πρότζεκτ, «η πόλη μέσα μας», οι συμμετέχοντες επιλέγουν ένα αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι στα ακουστικά τους, πατάνε το repeat και βγαίνουν στην πόλη με μια κάμερα, σε μια προσωπική «διαδρομή» που κάπου τους οδηγεί…

Επίσης, εργαστήρια εκπαίδευσης στην Τέχνη σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας από την Λυρική Σκηνή.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΟΚΑΝΑ, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, τον Π.Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας “Αντίθεσις”.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, στο www.veriaculture.gr