Ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Ρομαντικό Παρίσι του 19ου αιώνα, με επίκεντρο τη θυελλώδη και παθιασμένη σχέση δύο κορυφαίων καλλιτεχνών, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο Ηρώδειο.

Ο μεγάλος ερωτάς των Chopin και Σάνδη θα ζωντανέψει με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και τη λαμπερή πρωταγωνίστρια Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Jarosław Kilian, μουσικά θα μας ταξιδέψει σε μερικές από τις ομορφότερες μελωδίες του ρομαντισμού η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργιου που θα συμπράξει με σύνολο εγχόρδων από τη Γαλλία.

8malirilitahrb


Εξέχον στοιχείο της παράστασης είναι η σκηνοθετική προσέγγιση του διάσημου Πολωνού σκηνοθέτη Jarosław Kilian, οποίος έχει θητεύσει δίπλα στον Peter Brook, υπήρξε καλλιτεχνικός δ/ντης του Εθνικού Θέατρου της Βαρσοβίας και είναι σκηνοθέτης και διευθυντής της Ακαδημίας θέατρου της Βαρσοβίας και μόνιμος σκηνοθέτης στην Εθνική Όπερα της Βαρσοβίας με πλήθος σημαντικών παραστάσεων στο ενεργητικό του στην Ευρώπη και στο ελεύθερο θέατρο.

Ο Kilian, πολωνικής καταγωγής, διακρίνεται για τις εμπνευσμένες σκηνοθετικές δουλείες του και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη ζωή και το έργο του Σοπέν. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος που ο Jarosław Kilian θα «ζωντανέψει» τους χαρακτήρες, θα συνδέσει τον θεατρικό λόγο με τη μουσική στον εμβληματικό χώρο του ρωμαϊκού μνημείου και θα φωτίσει το έργο.

z19467849ieg_jaroslaw-kilian--nowy-dyrektor-teatru-lalka-w-wars


Η George Sand, βαρόνη Ντιντεβάν, υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πήρε διαζύγιο, κάπνισε, φόρεσε αντρικά ρούχα, συναναστράφηκε με τους κύκλους των διανοουμένων στο Παρίσι, συνέγραψε λογοτεχνικά έργα και διεκδίκησε την επαγγελματική ιδιότητα της συγγραφέως για μια γυναίκα, κάτι αδιανόητο για την εποχή. Μια δυναμική και θυελλώδης γυναίκα, επιστήθια φίλη του Φρανς Λιστ, ένα βράδυ σε ένα «σουαρέ» συνάντησε τον Φρέντερικ Σοπέν…

«Τον πρωτοείδα στο σκοτάδι να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο… τον ερωτεύτηκα. Δεν μπορώ να συνέλθω από τον θαυμασμό…» θα γράψει. «Ο κόσμος δεν τον γνώριζε και ακόμα και τώρα δεν τον γνωρίζει. Επί 8 χρόνια, που έζησα κοντά του και μυήθηκα μέρα με τη μέρα στα μυστικά της έμπνευσής του… Ο Chopin κατόρθωσε να κάνει ένα μουσικό όργανο να μιλά τη γλώσσα του απείρου… αρχίζω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν άγγελοι μεταμορφωμένοι σε άνδρες… Ο Frédéric έχει κατακτήσει την καρδιά μου… αλλά κι όλο το Παρίσι με τη θεία μουσική του…».

Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστα Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στα αρχεία των καλλιτεχνών, και η δραματοποίηση είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Συμμετέχει η βραβευμένη, νέα, ανερχόμενη σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά, που έχει κερδίσει την ιστορική υποτροφία Μαρία Κάλλας για το έτος 2023-2024 που εμφανίζεται σε λυρικά θέατρα της Αγγλίας

Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο στο ρομαντικό Παρίσι, τη Μαγιόρκα, τη Βιέννη, τη Βαρσοβία. Αριστουργηματικά κοστούμια εποχής θα πλαισιώσουν μια παράσταση γεμάτη νοσταλγία ρομαντισμό αλλά και μεγάλες ψυχικές συγκρούσεις…

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ζωρζ & Φρέντρικ: Ποιητές του Ονείρου» είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο, το συναίσθημα και την πνευματική δημιουργία.

Το έργο αποθεώνει τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα. Κάθε νότα του Chopin ακουμπάει την καρδιά, κάθε μελωδία του είναι ένα ποίημα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί ως δωρεά στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο Άτλας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Προπώληση: 18, 20, 30, 35, 40, 50, 60, 80 ευρώ στο more.gr