Tο πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda» έρχεται τη νέα σεζόν 2024-25 στο Θέατρο Παλλάς, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η πολυσυζητημένη παράσταση έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας τους κριτικούς και το κοινό στο West End, το Broadway και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχει αποσπάσει περισσότερα από 50 σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία επτά θεατρικά βραβεία Olivier την ίδια χρονιά στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου, που απονεμήθηκε στα κοριτσάκια που ερμήνευσαν το ρόλο της Matilda.

Η ιστορία της μικρής Matilda που λατρεύει τα βιβλία και έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με τεράστια επιτυχία από την Θέμιδα Μαρσέλλου, το 2018 στο Θέατρο Ακροπόλ. Περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση.

Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία του μιούζικαλ σε παραγωγή Netflix, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και πολλά βραβεία, ενώ παράλληλα σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρης Ρώμας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και οι μικρές πρωτοεμφανιζόμενες Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή, εναλλάξ στο ρόλο της Μatilda.

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει ένας 40μελής θίασος με ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα.

f_byoaka


Το έργο


Η Matilda Wormwood είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Το μυαλό, τα συναισθήματα και οι ικανότητες της λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Λατρεύει το διάβασμα, έχει τηλεκινητικές ικανότητες, δημιουργεί ιστορίες με το μυαλό της και απεχθάνεται την αδικία, μεγαλώνοντας μέσα σε έναν άδικο κόσμο, δίπλα στους λάθος ανθρώπους, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα ξεχωριστά πλάσματα.

Η Matilda, με το μυαλό και την αγνότητα της, παλεύει σηκώνοντας το μικρό της ανάστημα για το σωστό και το δίκαιο, εναντιώνεται στα εμπόδια που υψώνονται μπροστά της από την οικογένεια και την παρανοϊκή διευθύντρια του σχολείου της και βοηθάει την αγαπημένη της δασκάλα να κερδίσει ξανά τη ζωή της.

Γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία».