Με τη γιορτή της μουσικής και του χορού, που είναι αφιερωμένη στην παράδοση, αρχίζει ο φετινός «Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών», ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι Γέφυρες της Μουσικής» και στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, η Χορωδία και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» από τη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς και ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς συναντούν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις αυθεντικές και μεγάλης εθνολογικής αξίας στολές τους, «Νηλεύς» από την Αγία Άννα, «Το Λύμνι» από την Λίμνη, «Μάκιστος» και «Χρονοταξιδιώτες» από το Μαντούδι και «Χ’οροβίαι» από τις Ροβιές. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των συνόλων «ΙΩΝΙΑ» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, ενώ μαέστρος της Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Ο «Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών» συνεχίζεται στις 24 Ιουλίου με την Δήμητρα Γαλάνη που δίνει ραντεβού με τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας στην παραλία της Αγίας Άννας, για να παρουσιάσει μια συναυλία-αναδρομή στα ωραιότερα τραγούδια της μακρόχρονης καλλιτεχνικής πορείας της. Μαζί της, επί σκηνής, η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μεγάρου επανέρχεται τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει έως τις αρχές Νοεμβρίου, με εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία και περισσότερες συναυλίες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

«Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι Γέφυρες της Μουσικής»

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια

Σύνολο «ΙΩΝΙΑ» | Ορχήστρα και Χορωδία

Θοδωρής Κοτονιάς, Χορευτικά συγκροτήματα Αγίας Άννας, Λίμνης, Μαντουδίου και Ροβιών

Σάββατο 20 Ιουλίου | 21:30 | Λίμνη Ευβοίας | είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών»

(20–24 Ιουλίου) και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια– Οι Γέφυρες της Μουσικής»