Το Kournos Music Festival, ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο, που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.

Με σημείο αναφοράς το απαράμιλλο φυσικό τοπίο της Λήμνου, το Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου Ραφή, ξεδιπλώνει το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του σε ξεχωριστά τοπόσημα του νησιού, από το μικροσκοπικό χωριό Φυσίνη, απάγκιο απ’ τις επιδρομές των πειρατών του 18ου αιώνα, μέχρι τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης στην περιοχή Καμίνια.

Ο θεματικός άξονας της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένος στα Ζώα, στους ήχους από τα κουδούνια των κοπαδιών που ξεχείλισαν τους κάμπους, στο μεγαλοπρεπές πλάσμα Τυτώ και στους απρόσκλητους επισκέπτες της νύχτας, τα αγριοκούνελα. Όλες οι δράσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ σχεδιάστηκαν ειδικά και αποκλειστικά γύρω από την πλούσια πανίδα του νησιού, την τεράστια κτηνοτροφική του παράδοση, τον ορνιθολογικό του πλούτο, έναν πραγματικό θησαυρό βιοποικιλότητας, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). Το Φεστιβάλ δίνει βαρύτητα στα διαδραστικά μουσικά εγχειρήματα με τους κατοίκους του νησιού, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στη Λήμνο, μήνες πριν από την διεξαγωγή των δράσεων για δημιουργική έρευνα in situ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λήμνος
1 – 19 Αυγούστου 2024
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή
Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: www.kournosfestival.com