Το ενδιαφέρον της Ευρώπης και του Χόλιγουντ έχει προσελκύσει το νέο βιβλίο του Στράτου Μαρκίδη «Η ευτυχία της ανυπαρξίας». Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται στο ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο; Και ο γνωστός σκηνοθέτης υπάρχει να ανοίξει τα φτερά του για το Χόλιγουντ.

Ο Στράτος Μαρκίδης γεννήθηκε στο Κάιρο Αιγύπτου, ο πατέρας από την Κρήτη και η μητέρα από τη Λέσβο.

Τελείωσε το τμήμα Σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου και από το πρώτο έτος δούλεψε σε πολλές ελληνικές ταινίες ως βοηθός σκηνοθέτη. Στην τηλεόραση σαν παραγωγός και σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το Ant1, Alpha, Mega και ΣΚΑΙ.

Έχει κάνει παραγωγή και σκηνοθεσία της δραματικής ταινίας Moonstruck καθώς και άλλων ταινιών και σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Η Σαπφώ και άλλοι ποιητές της Λέσβου». Έχει γράψει δύο σενάρια ταινιών και σκηνοθέτησε το ριμέικ τριών κλασικών ελληνικών ταινιών, αρχικά του Ν. Τσιφόρου και του Π. Βασιλειάδη.

Έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία:
1) Βραβείο «People» («Πρόσωπα») Αγαπημένης Ελληνικής Δραματικής Σειράς
(2006)
​2) Βραβείο «People» («Πρόσωπα») Αγαπημένης Ελληνικής Δραματικής Σειρά
(2008)
3) Βραβείο «25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης» για το «For an Angel’s
Heart» (πρώτο στην κατηγορία του) (2016)
4) Βραβείο στον Στράτο Μαρκίδη για την προσφορά του στον Πολιτισμό και
για την προβολή του νησιού του Πόρου
5) Βραβείο στον Στράτο Μαρκίδη για την προβολή του νησιού της Λέσβου
μέσα από το έργο του (2011)


fdsvdsvsdds




Λίγα λόγια για το βιβλίο


Συγγραφέας του παρόντος βιβλίου «Η ευτυχία της ανυπαρξίας». Όπου έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον από παραγωγούς και σκηνοθέτες της Ευρώπης και του Hollywood. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται στο ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα. Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής
γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας.

Καταλύτης η αληθινή αγάπη που θα κάνει το θαύμα της. Η συνέχεια στο βιβλίο και αργότερα στη μεγάλη οθόνη.