Για 13 μήνες, γάτες θα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο Moυσείο της Σαγκάης: Από αύριο, τους ανοίγει -κυριολεκτικά- τις πόρτες του, στο πλαίσιο τεράστιας, μεγαλειώδους έκθεσης που μόλις ξεκίνησε για την Αίγυπτο, όπου (φυσικά) συμπρωταγωνιστούν με τους θεούς των Αιγυπτίων.

Οι επισκέπτες στο Μουσείο στην Πλατεία του Λαού, στην Κίνα, θα μπορούν να φέρνουν μαζί τις γάτες τους, σε σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της έκθεσης «Στην κορυφή της Πυραμίδας: Ο πολιτισμός της Αρχαίας Αιγύπτου», με περισσότερα από 780 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ασία.

Για να γιορτάσει λοιπόν τη σπουδαία αυτή έκθεση, το Μουσείο έχει οργανώσει cat friendly πρόγραμμα «φιλικό στις γάτες» για δέκα Σαββατόβραδα - αρχής γενομένης από τις 27/7, ως φόρο τιμής στην τεκμηριωμένη (αναμφίβολα) αγάπη των αρχαίων Αιγυπτίων για τους τετράποδους φίλους τους. Οι γάτες κατείχαν ξεχωριστή θέση στις καρδιές της αρχαίας Αιγύπτου, η κοινωνία της οποίας τις θεωρούσε «ημίθεες». Συγκεκριμένα, η Μπαστέτ -η θεά της προστασίας, της ευχαρίστησης και της καλής υγείας- απεικονιζόταν με το κεφάλι μιας γάτας. Το ίδρυμα σχεδιάζει να περιορίσει τη συμμετοχή στις βραδινές επισκέψεις σε 2.000 άτομα και 200 γάτες. 

cats3


cats2


cat_12


cat_11


Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης έναν «Ναό Γάτας», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τις γάτες τους, εκτός από άλλες αποκλειστικές δραστηριότητες. Και για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα, θα υπάρχουν στο χώρο κτηνίατροι για γάτες ενώ, μετά από κάθε εκδήλωση, το κτίριο θα αποστειρώνεται.

Tip: Μεταξύ γλυπτών και τοιχογραφιών με γάτες, στην έκθεση βλέπουμε και μουμιοποιημένες.

Extra tip: Για να έρθουμε στα «δικά μας», με το pet σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μέτσοβο.