Με νέες παραγωγές σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται -για έβδομη εβδομάδα- το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Αυτά σε μια συγκυρία όπου το υπουργείο ανακοινώνει επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.006.000 ευρώ, έπειτα από πρόσκληση για κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας Επαγγελματικών Σχημάτων Θεάτρου. Εν προκειμένω φυσικά αναφερόμαστε στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ελλάδα - Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024».


Παραστάσεις και εκθέσεις (δωρεάν) όλο τον Αύγουστο

Στα επιμέρους τώρα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει -από τις 12 έως και τις 18 Αυγούστου- ξεχωριστές παραστάσεις μουσικού θεάτρου και χορού, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις που δημιουργήθηκαν πάνω στον κεντρικό θεματικό άξονα του θεσμού για τη φετινή χρονιά, την έννοια της σύγκρουσης.

Στις 12 και 13 Αυγούστου παρουσιάζονται η μουσική παράσταση «La Tarantata» από το μουσικό συγκρότημα Encardia στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά, καθώς και η καινούργια παραγωγή «Ο χορός του θανάτου», σε ιδέα και χορογραφία Ίριδας Καραγιάν και μουσική Νίκου Βελιώτη, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου.

Στις 17 και 18 Αυγούστου η παράσταση μουσικού θεάτρου «Ταρώ του Οδυσσέα», σε σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση Κατερίνας Φωτεινάκη, έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου.

Παράλληλα, τρεις σημαντικές εκθέσεις του φετινού προγράμματος συνεχίζονται σε Τήνο, Θεσσαλονίκη και Μαρώνεια. Η ομαδική έκθεση «+ΘΛΙΨΙΣ» φιλοξενείται στην Ιερά Μονή Ουρσουλινών Τήνου έως τις 31 Αυγούστου, όπως και η έκθεση «The River / Voicing Water» που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ενώ η ομαδική έκθεση «Αστερισμοί που εκ νέου εκρήγνυνται» στο Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια παρατείνεται έως την τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»