Έρχεται στους κινηματογράφους, στις 23/9, το ρομαντικό θρίλερ «Haunted Heart», που γυρίστηκε στο Τρίκερι Πηλίου, με τον Ματ Ντίλον. Ωστόσο η «Στοιχειωμένη Καρδιά» (ελληνιστί) δεν είναι η μόνη ταινία που θα απολαύσουμε στην αρχή της νέας κινηματογραφικής σεζόν, που επισήμως ξεκινά -όπως τα πάντα άλλωστε, τελικά- τον Σεπτέμβριο. Ανάμεσα στα φιλμ για τα οποία, ως αθεράπευτοι παιδιόθεν σινεφίλ, αδημονούμε συγκαταλέγονται το απολαυστικό prequel του «Σκαθαροζούμη» των 80s, με τον Μάικλ Κίτον πάλι από κοινού με τη Γουαϊνόνα Ράιντερ να παίζουν μπάλα (κυκλοφορεί στις 20/9 σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ισπανία).

Γκρο πλαν χρειάζεται και στην «επανένωση», 24 χρόνια έπειτα από το μπλοκμπάστερ «Oceans’ Eleven», των Τζορτζ Κλούνεϊ - Μπραντ Πιτ, στους ρόλους των μεσήλικων «Λύκων» (Wolfs), που αντικρίζουν τη ζωή αλλιώς, στο φιλόδοξο κωμικό θρίλερ που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιον Γουότς. Έπεται το «Lee» (βγαίνει στις 13/9 σε Ηνωμένο Βασίλειο και στις 27/9 σε ΗΠΑ, Νορβηγία, Σουηδία), με την Κέιτ Γουίνσλετ στον ρόλο της επικής φωτογράφου Λι Μίλερ, που πλύθηκε στην μπανιέρα του Χίτλερ.

Ειδική αναφορά επιβάλλεται για τον Ντίλον, καθώς είναι με άρωμα Ελλάδας: Ο βετεράνος της ηθοποιίας, πρώην «κακό παιδί» της «Μέκκας του κινηματογράφου», πρωταγωνιστεί με τους Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο και Αΐντα Φολκ στο πόνημα του οσκαρικού σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα, που συνυπογράφει και το σενάριο, μαζί με τον Ράιλεντ Γκραντ.

Στο επίκεντρο, σερβιτόρα που εργάζεται σε παραθαλάσσιο εστιατόριο και είναι ερωτευμένη με τον αινιγματικό μάνατζερ του μαγαζιού, την ίδια ώρα που ο υποψήφιος εραστής της «ξεδιπλώνει» το σκοτεινό παρελθόν του αντίζηλού του. «Η ιστορία παρεκτρέπεται σε μάχη για επιβίωση», προϊδεάζει ο Τρουέμπα. Tip: Στο «μενού» της «Α» και το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, για το οποίο ο «ηγέτης του αμερικάνικου σινεμά» πρωτομίλησε στα ΜΜΕ προ 40ετίας. Η ολοκλήρωσή του για εκείνον ισοδυναμεί με «όνειρο ζωής». Το φιλμ το χρηματοδότησε και ο ίδιος, με 120.000.000 δολάρια. Κεντρικός άξονας, πολιτικές ίντριγκες, που θα «ενεργοποιηθούν» μέσω εκλεκτού καστ, με «ενορχηστρωτές» τους Ντάστιν Χόφμαν, Άνταμ Ντράιβερ, Σάια Λαμπάφ και Όντρεϊ Πλάζα. Το μεγαλόπνοο πρότζεκτ βγαίνει στις 27/9, αρχικά στην Αμερική.