Καθώς ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο, θέλουμε να ξέρουμε -εκτός από τις χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, τις οποίες «ακτινογραφήσαμε» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Α»- τι έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο στο Ηρώδειο. Μας κλείνει λοιπόν το μάτι (και) το θέατρο. Με «ενορχηστρωτές» (και) τους καταξιωμένους Γιάννη Μπέζο και Αιμίλιο Χειλάκη. Μαζί με άλλους ομότεχνούς τους αλλάζουν το σκηνικό σε ένα ανοιχτό θέατρο που μας ταξιδεύει κάθε φορά σε μια άλλη εποχή. Και γι’ αυτό, ανεξαρτήτως καιρού, μας εμπνέει. Εμάς και (φυσικά) κάθε κοπής φιλότεχνο.

Ποιες λοιπόν παραστάσεις δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε -και να χάσετε- προσεχώς στον πεζόδρομο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Ποια είναι τα must; Την κορδέλα, την πρώτη μέρα του φθινόπωρου, κόβει ο «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με πρωταγωνιστές τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη - Στεφανία Γουλιώτη. Έπεται η αισχυλική «Ορέστεια» στην τρίωρη sold out παράσταση (4 και 5/9) με τους Έβελιν Ασουάντ - Τάσο Δήμα. Ακολουθούν η «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν (9/9) και ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τη ματιά του Γιάννη Κακλέα (10/9). Κι αν ονειρεύεστε να δείτε εκεί πώς οραματίστηκε ο Γιάννης Μπέζος τον δικό του «Δον Κιχώτη», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, θα το μάθετε στις 23/9. Ή ο Αιμίλιος Χειλάκης τον Μολιέρο, στο κλασικό του αριστούργημα «Κατά φαντασίαν ασθενής», στις 26/9 - στην παράσταση παίζει ο ίδιος, η σύζυγός του, Αθηνά Μαξίμου, και η Μυρτώ Αλικάκη. Αν επίσης επιθυμείτε να «αποκωδικοποιήσετε» τις «Οκτώ γυναίκες», η απάντηση θα δοθεί στις 11/9.

Το… ριντό της «Α» κατεβαίνει με το έργο «Ζωρζ και Φρεντερίκ: ποιητές του ονείρου» (6/10), με τους -ερωτευμένους- Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Δημήτρη Λάλο.