«Όλα είναι Δράμα» είναι το σύνθημα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (47ο DISFF), που μόλις ξεκίνησε, με 211 ταινίες στο φετινό πρόγραμμα - ανάμεσά τους 148 μικρού μήκους ταινίες που διαγωνίζονται στα επτά διαγωνιστικά τμήματα. Παράλληλα, 63 προβάλλονται στα φετινά αφιερώματα - μεταξύ των οποίων στην αξέχαστη Φρίντα Λιάππα και στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη.

Το φεστιβάλ υπόσχεται μία υπέροχη κινηματογραφική γιορτή, με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ταινίες από 39 χώρες, ενδιαφέροντα αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, λογοτεχνικά αίθρια και cinematherapy για όλους.

Πάντως, από τις ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό οι τρεις υπογράφονται από γυναίκες δημιουργούς που έχουν ήδη αξιοσημείωτο έργο και διακρίσεις: «Numb» της Δέσποινας Κούρτη, «Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται» της Δάφνης Χαιρετάκη και «Αυτό που δεν ήξερε η Μαίρη» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη φετινή διοργάνωση οι δύο ταινίες που θα αποσπάσουν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα εξασφαλίσουν αυτόματα το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των Oscar.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου Κύκλωψ, στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία, ενώ φέτος εγκαινιάζει ένας ακόμα φεστιβαλικός χώρος: το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας, ένα εμβληματικό κτίριο του 1928. Κατά τα άλλα, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ οnline, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του φεστιβάλ www.dramafilmfestival.gr/onlinefestival (θα οδηγούνται εκεί και μέσω της ιστοσελίδας www.dramafilmfestival.gr).

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για όλο το online περιεχόμενο από τα 7 διαγωνιστικά τμήματα και θα παραμείνει διαθέσιμο στην πλατφόρμα μέχρι και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης του φεστιβάλ.