Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τη νέα θεατρική σεζόν. «Θέατρο παντού» λοιπόν ο στόχος, με 13 νέες, φιλόδοξες παραγωγές, με παραστάσεις που επαναλαμβάνονται για δεύτερη χρονιά, αγαπήθηκαν και χειροκροτήθηκαν.

Η πρώτη μεγάλη φετινή πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τον εμβληματικό «Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλερ, με τον Χάρη Φραγκούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεκαοκτώ χρόνια μετά την τελευταία συνεργασία του με το ΚΘΒΕ, ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί και χορογραφεί το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πρεμιέρα του οποίου έχει δρομολογηθεί για τον Ιανουάριο του 2025.

Και το κλασικό αριστούργημα «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφ σκι συμπεριλαμβάνεται στο «μενού» του ΚΘΒΕ για τον Μάρτιο του 2025 στη Μονή Λαζαριστών, στη Σκηνή Σωκράτης Σαραντινός, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη. Ξεχωρίζει επίσης, σε πανελλήνια πρώτη παρουσίαση, το νέο θεατρικό της Ιόλης Ανδρεάδη -κόρης του βετεράνου ακαδημαϊκού, συνταξιούχου πλέον, του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάγκου Ανδρεάδη- και του Άρη Ασπρούλη, «Manolis / καρδιά σε τέσσερις χορδές», με επίκεντρο τον Μανώλη Χιώτη!

Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, πάλι, θα ανέβει η θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι. Η ίδια σκηνή θα φιλοξενήσει το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Ο γυρισμός» σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, για να πάρει τη σκυτάλη ο Αλέξανδρος Ρήγας με την «Ξανθιά φράουλα» του Μίνο Μπελέι.

Περιμένουμε όμως και τη «Θελεστίνα» του Φερνάντο ντε Ρόχας, που θα σκηνοθετήσει ο Αστέριος Πελτέκης, όπως και τις «Ανατροπές της νύχτας» του Χριστόφορου Χριστοφή σε σκηνοθεσία Χάρη Πεχλιβανίδη, το «Πες μου μια λέξη» του Μπράιαν Φρίελ που σκηνοθετεί η Έλενα Λαναρά και παιδικές - εφηβικές παραστάσεις. Με θεατές παντού.