Δεν είναι και λίγο να γνωρίζεις ότι δικό σου πρότζεκτ διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

H Σοφία Εξάρχου ξεχώρισε με την ταινία της «Animal», η οποία, μαζί με τις υπόλοιπες υποψήφιες, θα υποτιτλιστεί και στις 24 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες σε τουλάχιστον 700 προβολές που θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε όλα τα κράτη-μέλη.

Το φιλμ της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας είναι η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει την τελική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUΧ: Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου έχει αποσπάσει τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπως και Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το «Animal» έχει φιλοξενηθεί ήδη σε 50 διεθνή φεστιβάλ, προσθέτοντας στη συλλογή του 20 βραβεία και έχει εξασφαλίσει διανομή σε αίθουσες και πλατφόρμες του εξωτερικού, από τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία μέχρι τη Λατινική Αμερική, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ισπανία, ως μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς.