Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα έρχεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, πίσω από το Μπάντμιντον. Ονειρευόμαστε ήδη πως διασχίζουμε τον εντυπωσιακό διαδραστικό χώρο, «αποκωδικοποιώντας» την ίδια ώρα την XXL έκθεση «Αρχαία Ελλάδα», που είναι αφιερωμένη στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και θα τον χρωματίσει αλλιώτικα.

Το concept αποτελεί οδοιπορικό, ταξίδι στο μακρινό ένδοξο παρελθόν μας και τελεί υπό την ιστορική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού/ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη, με την επεξεργασία των κειμένων από την επιστημονική ομάδα των εκδόσεων «Κάκτος» (εκδίδουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία). Πρόκειται για υπερπαραγωγή, που τη σκηνοθεσία -ή, καλύτερα, την όλη εμπειρία που θα ζήσουμε εκεί, αρχής γενομένης από την 5η Οκτωβρίου- υπογράφει ο καταξιωμένος Σωτήρης Τσαφούλιας.

*Διαβάστε ακόμα: Art Athina: Τα νέα πρωτότυπα έργα Collage της Εβίτα Κανέλλου στο περίπτερο της γκαλερί Αργώ


Το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας και της μυθολογίας μας απλώνεται σε επτά αίθουσες, σε έκταση 1.500 τ.μ., με τον Γιώργο Τέλλο να υπογράφει τους φωτισμούς και τον Μιχάλη Λαγκουβάρδο τα εξίσου εντυπωσιακά γλυπτά. Η έκθεση πραγματοποιείται από τη Placebo Events, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, με ενότητες την Αθήνα, τη Σπάρτη, τη Μακεδονία, την Τροία, τις Θερμοπύλες, τους Μεγάλους Φιλοσόφους, την Τέχνη, τις Επιστήμες, την Αρχιτεκτονική, τις Εφευρέσεις.

Η παραγωγή -σημειωτέον, έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία στην πρεμιέρα της στη Βουδαπέστη- περιλαμβάνει και εκπαιδευτικά προγράμματα, με καθοδήγηση από εξειδικευμένο προ σωπικό, για σχολικές ομάδες. Επιπροσθέτως, μέσω διάφορων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, ζωντανεύουν ο Δούρειος Ίππος, ο Αχιλλέας, ο Ηρακλής, ο Μινώταυρος, ο Δίας -με τον αετό του-, η Αθηνά, ο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ εξπέρ από το Πανεπιστήμιο Columbia, ειδικότερα από τη μεταπτυχιακή του ομάδα, υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγαλύτερους τα επιτεύγματά τους.