Αστυνομικές παραστάσεις, με δολοφόνους, εγκλήματα, δίκες, σασπένς, μυστήριο και ντετέκτιβ που ψάχνουν μεθοδικά τη (γεμάτη απρόοπτα) λύση του φονικού αινίγματος… Η νέα θεατρική σεζόν που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει πέντε κορυφαίες παραστάσεις μυστηρίου, που θα εκτινάξουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Σε αυτές λοιπόν επικεντρώνεται η «Απογευματινή».

Έπειτα από 185 sold out παραστάσεις, το κλασικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι «Μάρτυρας κατηγορίας» επανέρχεται από αύριο στο θέατρο «Δημήτρης Χορν», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, με πρωτοκλασάτα ονόματα: Κώστας Κόκλας, Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς. Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Και ο ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς έχει ως μοναδική μάρτυρα υπεράσπισης την αινιγματική σύζυγο του κατηγορουμένου.

Έπεται το δυνατό δικαστικό θρίλερ «Αθώος ή ένοχος» που παρουσιάζεται για 3η χρονιά, από τις 7/10, σε σκηνοθεσία Γιώργου Φραντζεσκάκη, στο «Eliart», με τον Χάρη Σώζο στον ρόλο του επιθεωρητή. Στο διαδραστικό έργο, το κοινό δίνει την ετυμηγορία.

Ενώ στο ίδιο θέατρο ανεβαίνει για 2η χρονιά (από τις 12/10) η «Επιστροφή στον φόνο», βασισμένη στην ιστορία μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι «Πέντε μικρά γουρουνάκια», σε σκηνοθεσία Γιώργου Φραντζεσκάκη.

Επιπλέον, μετά τα περσινά αλλεπάλληλα sold out, το κοινό θα απολαύσει ξανά «Τα 39 σκαλοπάτια» του Τζον Μπιούκαν (που έκανε ταινία, σε δύο μάλιστα εκδοχές, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ), κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο «Τζένη Καρέζη». Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης εν προκειμένω είναι ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Όσο για τους «12 ενόρκους» του Ρέτζιναλ Ρόουζ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, συνεχίζει -από τις 5/10- για 10η χρονιά, μετατρέποντας το «Αλκμήνη» σε δικαστικό μέγαρο! Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αγόρι κατηγορείται για φόνο. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια των 12 ενόρκων.