Διπλή πρεμιέρα τον Οκτώβριο για τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Ο πολυπράγμων δημιουργός, που υπηρετεί με συνέπεια το θέατρο για παιδιά, εδώ και 26 χρόνια, βάζει τη σφραγίδα του σε δύο παραστάσεις, που θα αγαπήσουν και φέτος μικροί και μεγάλοι θεατές. 

Συγκεκριμένα οι «Σκιές στο πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής» του Θιάσου Ηλία Καρελλά, που χόρεψαν, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν πέρυσι στο Μέγαρο ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, εμφανίζονται για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) από τις 12 Οκτωβρίου 2024 έως τις 12 Απριλίου 2025!

Επίσης ο Ηλίας Καρελλάς με τον θίασό του παρουσιάζει από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στη σκηνή του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ το διαχρονικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης», που διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, σε μια σύγχρονη διασκευή του Mike Kenny για παιδιά και εφήβους, και μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου, με την αιγίδα και τη στήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας (Instituto Cervantes Atenas).

 

karellas__1_
karellas__2_
karellas__3_
karellas__4_
karellas__5_
karellas__6_

 

Αναλυτικότερα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΟ

Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά «Σκιές στο Πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής» συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μια νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συμπορεύεται με τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης

Συμπαραγωγή | Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρα έναρξης | 10:30 π.μ. Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες

210 7777 104 και 7777 124

 

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 € (για σχολικές παραστάσεις)