«Όλη η μοντέρνα τέχνη στη Λένορμαν!». Είναι το σύνθημα για την ετήσια διεθνή συνάντηση εικαστικών ομάδων «Platforms Project - Independent Art Fair» που μόλις ξεκίνησε και πραγματοποιείται μέχρι τις 13/10 στη Λένορμαν.

Πρόκειται για παγκόσμιας εμβέλειας πανηγύρι χρωμάτων, συνθέσεων και δημιουργικών διαδικασιών, με τη συμμετοχή 900 (!) καλλιτεχνών από 62 εικαστικές πλατφόρμες, στο Καπνεργοστάσιο - το ιστορικό κτίριο της οδού Λένορμαν.

Η φετινή διεθνής φουάρ της παγκόσμιας ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής γίνεται τόπος συνάντησης φρέσκων καλλιτεχνικών ρευμάτων, τάσεων και ιδεών, ένα πραγματικό πανόραμα της παγκόσμιας μοντέρνας τέχνης, με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops. Μεταξύ άλλων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Κίνα. Το κτίριο, που έχει συνδεθεί με σημαντικές εικαστικές εκθέσεις, αποτελεί ιδανικό χώρο φιλοξενίας του πρότζεκτ, είναι το ιδανικό για τη «συνάντηση» και το -αναπόφευκτο- fusion εκατοντάδων καλλιτεχνών και θεωρητικών των εικαστικών από όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται κιόλας εκεί. Τη διεύθυνση έχουν η Άρτεμις Ποταμιάνου (και την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης) και ο Μιχάλης Αργυρού.


«Platforms Project 2024»: 52 περφόρμανς 

Στο «Platforms Project 2024» θα παρουσιαστούν 52 περφόρμανς από τις συμμετέχουσες πλατφόρμες, όλες τις ημέρες και ώρες της έκθεσης. Ενώ αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελεί το παράλληλο πρόγραμμα Open Studios: για έβδομη συνεχή χρονιά, εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών παρουσιάζουν έργα φοιτητών και ειδικά διαμορφωμένα πρότζεκτ. Και, ακόμη, ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι το εκπαιδευτικό εργαστήριο Kids Lab για παιδιά 4-16 ετών.

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα από την πλατφόρμα «Εργαστήρια λάθους», που προσκαλούν παιδιά και εφήβους να συμμετάσχουν σε εικαστική δράση αξιοποίησης του υποτιθέμενου λάθους στη δημιουργική διαδικασία - αναμφίβολα, μία ουσιαστική συνεισφορά των διοργανωτών, με αγάπη για τους ανήλικους φιλότεχνους.