Η νέα θεατρική σεζόν, που µόλις ξεκίνησε στην Αθήνα, φέρνει µαζί της πολλές κωµωδίες για όλα τα γούστα. Νέες παραγωγές, αλλά και µερικές επαναλήψεις έργων που έσπασαν τα ταµεία πέρυσι, ανεβαίνουν στη σκηνή για να χαρίσουν στο κοινό µια χρονιά γεµάτη γέλιο, φέρνοντας έναν νέο αέρα µε γνωστούς πρωταγωνιστές.

16+1 κωµωδίες για όλα τα γούστα

Στο θέατρο «Λαµπέτη» ξεκινά η ξέφρενη κωµωδία «Η ληστεία της συµφοράς» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, µε την Κατερίνα Γερονικολού. Το σκηνικό µάς µεταφέρει στην Αθήνα του 1958, όταν δύο ανίκανοι κλέφτες ετοιµάζονται για τη ληστεία του αιώνα, σε µία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών µε υπέροχα σκηνικά, κοστούµια, ειδικά εφέ, ζωντανή µουσική.

1_gia_mia_zoh_-_peiraiws_131
«ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ», ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131


Στην Πειραιώς 131 θα δούµε το «Για µια ζωή» των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα, µε τον Γιάννη Τσιµιτσέλη, τη ∆ανάη Παππά, τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και άλλους. Το «Από Μηχανής» Θέατρο παρουσιάζει την πολυαγαπηµένη κωµωδία του ∆ηµοσθένη Μισιτζή «Ο Φιάκας», σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, µε τον Φίλιππο Σοφιανό, ενώ η Κατιάνα Μπαλανίκα θα πρωταγωνιστήσει στη βραβευµένη δραµατική κοµεντί του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, «∆ύο γυναίκες χορεύουν», σε σκηνοθεσία Πυγµαλίωνα ∆αδακαρίδη, στο θέατρο «∆ιάνα», µαζί µε την Ιωάννα Ασηµακοπούλου. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα παρουσιάσει πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δραµατική κωµωδία «Στο διπλανό δωµάτιο ή το έργο του δονητή» της Sarah Ruhl, στο «Βρετάνια».

3_love_moytafh
Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ «ΛΑΒ»

Μετά τη µεγάλη επιτυχία που σηµείωσε την περσινή χρονιά, η κωµωδία του Τοµ Σέπαρντ «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-«Λευτέρης Βογιατζής», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Το µιούζικαλ τσέπης «Μίξερ»

Στο «Μικρό Γκλόρια» επιστρέφει το λαϊκό µιούζικαλ τσέπης «Μίξερ», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, µε την Ελενα Χαραλαµπούδη (5 Minute Mum) και τον Αλέξανδρο Σιάτρα, ενώ στο θέατρο «Αλίκη» θα δούµε το έργο «Μπαµπάδες µε ρούµι» των Ρέππα - Παπαθανασίου, µε τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη κ.ά. Ο Σταµάτης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή κωµωδία «Η ∆εξιά, η Αριστερά και ο κυρΠαντελής» των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο «Μικρό Παλλάς». Το έργο µας µεταφέρει στα χρόνια µετά τον Β' Παγκόσµιο Πόλεµο, ακολουθώντας την πορεία µιας οικογένειας από τα ∆εκεµβριανά µέχρι τη Συνθήκη της Βάρκιζας, µια ιστορική στιγµή που δεν έχει αποτυπωθεί σε καµία άλλη κωµωδία στο ελληνικό θέατρο.

7_h_dejia__h_aristera_kai_o_kyr_pantelhs_---_mikro_pallas
«Η ΔΕΞΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ»


Το «Μπα-µπαµπά», που έχει ξεκινήσει στο θέατρο «Ηβη», αποτελεί ένα µιούζικαλ-κωµωδία της Φωτεινής Αθερίδου και του Θέµη Καραµουρατίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Κεντρικός ρόλος της παράστασης ένας πατέρας -που τον ενσαρκώνει ο Θοδωρής Αθερίδης. Ολοι τον κατηγορούν, αλλά κανείς ωστόσο δεν φαίνεται να θέλει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Με σατιρικό στίχο και µε µια «σκηνική πλάκα», το έργο απαντά στο ερώτηµα «αλλάζει ο άνθρωπος;».

mpa_mpampa_ok
«ΜΠΑ-ΜΠΑΜΠΑ», ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΗΒΗ»

Ο Γιώργος Τσουρής σκηνοθετεί το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαµς στο «Πτι Παλαί», αναδεικνύοντας την κωµική πλευρά του κειµένου. Τη Μαρία Καβογιάννη θα δούµε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σεραφίνας, µιας γυναίκας που παλεύει για να αναγνωριστεί ως ακέραια προσωπικότητα σε µια πατριαρχική κοινωνία. Η τελική ρήξη πραγµατοποιείται µέσα από χιουµοριστικές αλλά και τρυφερές στιγµές. Συµπρωταγωνιστής της, στον ρόλο του Αλβάρο, ο Μάκης Παπαδηµητρίου.

triantafyllo_sto_stithos_
«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ»

«Ωραία µου κυρία»

Πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται στην αυθεντική της µορφή η παράσταση «Ωραία µου κυρία», στο θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Θέµιδας Μαρσέλλου. Πρόκειται για µια υπερπαραγωγή µε 40 πρωταγωνιστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και µουσικούς, αλλά και ζωντανή ορχήστρα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Demy, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Στο θέατρο «Αργώ» θα απολαύσουµε τον «Caveman» του Rob Becker, µε τον ∆ηµήτρη ∆ρακόπουλο, σε σκηνοθεσία-απόδοση της Θέµιδος Μαρσέλλου. Πρόκειται για τη µακροβιότερη σόλο κωµωδία στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ, η οποία έχει ανεβεί πολλές φορές και στην Ελλάδα. Το µεγάλο ζήτηµα που θέτει το έργο µε χιουµοριστικό και καυστικό τρόπο είναι οι διαφορές ανάµεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Ωστόσο στο «Altera Pars» θα παρουσιαστεί για 10η χρονιά και ο ξεκαρδιστικός µονόλογος του Γιώργου Γαλίτη, «Τα ραδίκια ανάποδα».

«Τα 39 σκαλοπάτια», το κωµικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε µε τεράστια επιτυχία τον περασµένο χειµώνα, επανέρχεται για 2η χρονιά στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», ενώ θα δούµε ξανά στο «Βρετάνια» την κωµική φάρσα «Μη σου τύχει» µε τον Αιµίλιο Χειλάκη.

2_mh_soy_tyxei
Η ΚΩΜΙΚΗ ΦΑΡΣΑ «ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ»

Τέλος, τα «Αθηναϊκά Θέατρα» παρουσιάζουν φέτος στο «Μικρό Παλλάς» τη βραβευµένη κωµωδία «ΛΑΒ» του Μάρεϊ Σίσγκαλ, σε σκηνοθεσία Ευδόκιµου Τσολακίδη, µε τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Ηλία Βαλάση.

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»