Και οι επτά (θεατρικές παραστάσεις) είναι υπέροχες! Έργα για ψαγμένους θεατρόφιλους κάνουν πρεμιέρα μέσα στην εβδομάδα -τα πέντε απόψε- με τα ονόματα των πρωταγωνιστών να αποτελούν, από μόνα τους, εχέγγυα σκηνικής απόλαυσης.

Οι σημερινές πρεμιέρες λοιπόν: «Ο άσχημος», η κωμωδία του Μάριους Φον Μάγιενμπεργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, με τον Ορφέα Αυγουστίδη, τον Γιάννη Κλίνη και την πρωθιέρεια της φετινής Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Μαίρη Μηνά. Μαζί με τους προηγούμενους, σε αυτήν την καυστική σάτιρα της σύγχρονης ναρκισσιστικής κοινωνίας, παίζει και ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη «Φάλαινα» του Σάμιουελ Ντι Χάντερ, στον Νέο Ακάδημο - στο έργο κινηματογραφικά είχε διαπρέψει ο Μπρένταν Φρέιζερ. Ενώ το πολυσυζητημένο «Κόκκαλο» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, «δοκιμασμένο» πόνημα της σκηνοθέτιδος και του Άρη Ασπρούλη για τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτό, με τον Γεράσιμο Γεννατά σε σόλο, μας συνεπαίρνει.

Ο Άρης Μπινιάρης τώρα, κάνει επάνοδο με την… «Άνοδο του Αρτούρο Ούι», στο Θέατρο Αrk, σαν σκοτεινή υπόμνηση της ανόδου του φασισμού, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στον ομώνυμο ρόλο.

Από την πλευρά της, η πολυβραβευμένη κωμωδία «Ήρωες» του Gerald Sibleyras σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά θα μας κερδίσει μέσω τριών ένστολων βετεράνων που τυγχάνουν και πολύπειροι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Πάνος Σκουρολιάκος σε ρεσιτάλ.

Ακόμη, ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί (από τις 18/10) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον «Θείο Βάνια» του Άντον Τσέχοφ και την ίδια μέρα ξεκινάει το «Demons», το συνταρακτικό δράμα του Λαρς Νόρεν, στο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με τους Ιωάννη Παπαζήση, Γιάννη Κουκουράκη, Μαρίζα Τσάρη και την Ιωάννα Παππά.