Καινούριες και πολύ λαμπερές παραγωγές μιούζικαλ ετοιμάζονται για τον φετινό Χειμώνα την ώρα που όλα τα θέατρα, μικρά και μεγάλα έχουν ανοίξει τις πύλες τους αναμένοντας το κοινό. Φέτος τέσσερις νέες μουσικές παραστάσεις αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη θεατρική σεζόν που είναι προ των πυλών με πρωταγωνιστές πρώτης γραμμής, που θα ανέβουν σε Παλλάς, Εθνική Λυρική Σκηνή, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Christmas Theater, Embassy και Μέγαρο Μουσικής Θεσσσαλονίκης. Οι ιστορίες τους κάποιες πασίγνωστες και άλλες λιγότερο γνωστές θα χαρίσουν στο θεατρόφιλο κοινό ένα θέαμα υψηλού επιπέδου με κύριο χαρακτηριστικό τη ζωντανή μουσική.

nadia-1


CHICAGO
Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Chicago», η διεθνούς φήμης παραγωγή όπως παρουσιάζεται στο Broadway, ξεκινάει την πολυαναμενόμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία από την Αθήνα, κάνοντας πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στο Christmas Theater, έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του μία Ελληνίδα στο cast τη Νάντια Μπουλέ στο ρόλο της Ρόξι Χαρτ. Για πρώτη φορά, ελληνίδα καλλιτέχνις εντάσσεται στο δυναμικό παραστάσης του Broadway, συμμετέχοντας σε πανευρωπαϊκή περιοδεία που περιλαμβάνει 18 χώρες. Μετά από τέσσερις οντισιόν που έγιναν στο Λονδίνο, ανάμεσα σε 3.000 ηθοποιούς από όλο τον κόσμο, η Νάντια Μπουλέ, πήρε τον ρόλο της Ρόξι και ετοιμάζεται να μεταβεί ξανά στη Βρετανική πρωτεύουσα καθώς, μέσα στις επόμενες ημέρες, ξεκινούν οι τελικές πρόβες με τους συντελεστές της παράστασης που θα ταξιδέψουν από τη Νέα Υόρκη.


lady200270_crop


ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ
Στις 31 Οκτωβρίου αναμένουμε να ανέβει στη σκηνή το πασίγνωστο μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» του George Bernard Shau σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου και πρωταγωνιστές τους Demy, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Τάκη Παπαματθαίου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η συγκινητική αυτή ιστορία με τα υπέροχα τραγούδια, τα δεκάδες βραβεία παγκοσμίως μεταξύ των οποίων, 9 βραβεία OSCAR , 9 βραβεία TONY και 4 OLIVIER, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αυθεντική του μορφή, για να μαγέψει και να συναρπάσει το κοινό με 40 πρωταγωνιστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και ζωντανή ορχήστρα. Ένα φτωχό λαϊκό κορίτσι, που πουλάει λουλούδια στους κρύους δρόμους του Λονδίνου για να ζήσει, μεταμορφώνεται σε μια νεαρή αριστοκράτισσα με αφορμή ένα στοίχημα δυο φίλων.

matilda-photo


MATILDA
Ωστόσο στο Παλλάς θα δούμε πάλι από την miss μιούζικαλ Θέμιδα Μαρσέλλου και την πολυβραβευμένη «MATILDA» που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου. Το έργο από το 2011 που γράφτηκε έχει αποσπάσει περισσότερα από 50 σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ GUIΝNESS. Πρόκειται για την ιστορία της μικρής Matilda που λατρεύει τα βιβλία και έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης και φέτος θα τη δούμε στη σκηνή με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Χάρη Ρώμα, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τις μικρές πρωτοεμφανιζόμενες Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή εναλλάξ στο ρόλο της Μatilda. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει ένας 40μελής θίασος με ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα.

sokolata


Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας
Μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς και τις sold out παραστάσεις, το μιούζικαλ «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο EMBASSY Theater, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συνεχίζει στον ρόλο του Γουίλι Γουόνκα, ενώ ο μικρός Σπύρος Ντούγιας ενσαρκώνει τον Τσάρλι. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Η παράσταση υπόσχεται να μαγέψει και φέτος το κοινό με την υπερπαραγωγή της, τη ζωντανή ορχήστρα και τον 30μελή θίασο. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ “Charlie and the Chocolate Factory” συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman.  μαγεία και η ατμόσφαιρα του μυθικού εργοστασίου ξανά «ζωντανεύει» σε μια μοναδική υπερπαραγωγή με απόδοση στίχων από τον Γιώργο Βάλαρη και την Φαίη Σούκου, σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκορού, μουσική διεύθυνση από τον Ηλία Καλούδη, χορογραφία από τον Mάρκο Γιακουμόγλου, φωτισμούς από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη και ένα επιτελείο ταλαντούχων συνεργατών, καθώς και έναν 30μελή θίασο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του Γουίλι Γουόνκα, τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο ρόλο του Τσάρλι, τον Πέτρο Ξεκούκη στο ρόλο του Παππού Τζo και ζωντανή ορχήστρα.

bira_tis_agkyres


Βίρα τις άγκυρες
Η πετυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν, «Βίρα τις Άγκυρες» που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές επιστρέφει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, είναι μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση, η οποία κέρδισε το στοίχημα, όπου παρουσιάστηκε. Μια φαντασμαγορική, λαμπερή παράσταση που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό, με ένα δυνατό σύνολο από σπουδαίους συντελεστές και ταλαντούχους, ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές. Πρωταγωνιστούν οι Παντελής Καναράκης, Φαίη Κοκκινοπούλου, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κ.α.

mataroa


Ματαρόα στον ορίζοντα
Στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα δούμε τη φιλόδοξη παράσταση μουσικού θεάτρου «Ματαρόα στον ορίζοντα», σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε μουσική των Νίκου Κυπουργού και Θοδωρή Αμπαζή. Το έργο που θα παρουσιαστεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2024 12 Ιανουαρίου 2025, ζωντανεύει επί σκηνής την ιστορία του θρυλικού πλοίου «Ματαρόα», το οποίο μετέφερε Έλληνες διανοούμενους στη Γαλλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με έναν πολυάριθμο θίασο διακεκριμένων ηθοποιών. Το πλοίο λεγόταν «Ματαρόα» και απέπλευσε από την Ελλάδα τα ξημερώματα της 22ας Δεκεμβρίου του 1945. Στην πιο δύσκολη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας, τις παραμονές του Εμφυλίου ο φιλέλληνας Οκτάβιος Μερλιέ, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου διαβλέποντας τις δυσοίωνες πολιτικές εξελίξεις φυγάδευσε τη νεότερη πνευματική ελίτ της Ελλάδας στο Παρίσι μέσω του θεσμού των υποτροφιών του γαλλικού κράτους. Το βρετανικό καράβι «Ματαρόα» πήρε μαζί του 125 νέους Έλληνες επιστήμονες και καλλιτέχνες για να τους γλιτώσει από τη «λευκή τρομοκρατία» που ξεκίνησε μετά τα Δεκεμβριανά. Το ανήσυχο αυτό «πολύτιμο φορτίο» θα αναζητούσε διέξοδο σωτηρίας στα γαλλικά πανεπιστήμια και, αργότερα, θα άλλαζε με τα έργα του την πορεία της σκέψης, της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ερμηνεύουν οι Γιάννης Εγγλέζος, Δημήτρης Ήμελλος, Μανόλης Μαυροματάκης, Αντιγόνη Φρυδά κ.α


FAME
Το FAME The Musical, το φαντασμαγορικό μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ένα εξαιρετικό cast απευθείας από το Λονδίνο από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2025. Μια ομάδα υπερταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών και μουσικών, έρχονται για να μας ξεσηκώσουν με το ταλέντο και την ενέργεια τους, στο επίπεδο που τα musical αξίζει να παρουσιάζονται στη χώρα μας. Βασισμένο στην ιστορική ταινία του 1980, που σημάδεψε την pop κουλτούρα της εποχής, το FAME ακολουθεί τις ζωές, τις φιλοδοξίες, τους έρωτες, και τα όνειρα των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης, όσο αυτοί αγωνίζονται να τα καταφέρουν στο δύσκολο χώρο της βιομηχανίας τους θεάματος. Η παράσταση – θρύλος του Ντέιβιντ Ντε Σίλβα έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ υπήρξε υποψήφια για τρία βραβεία Λόρενς Ολίβιε στην Αγγλία. Είναι βασισμένη στην κλασική κινηματογραφική ταινία του 1980, που κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ, έγινε σήριαλ, αλλά και κινηματογραφικό ριμέικ 30 χρόνια μετά, φέρνοντας ξανά το FAME στην καρδιά της νεότερης γενιάς.