Ο φωτογράφος Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσιάζει μέρος της εικαστικής του δουλειάς με τίτλο «with or without you» στην ομαδική εικαστική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής- Δαφνί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024 με τίτλο: «Δεύτερη Ευκαιρία: μόνος- μαζί».

dsc_0097a_50x35

Μια σειρά απο επτά φωτογραφίες που αποτυπώνουν τους προβληματισμούς ενός νέου ανθρώπου που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα θέλω της σύγχρονης κοινωνίας, να είναι ταυτόχρονα αρεστός και αποδεκτός ενώ την ίδια στιγμή απομονώνεται, αγκιστρώνεται στην μοναχικότητα του, παλεύει με τον εσώτερο εαυτό του. Στο τέλος όμως καταφέρνει να βρει την απαραίτητη, αναγκαία πίστη και να ενδυναμωθεί, δράττοντας της δεύτερης ευκαιρίας, πηγαίνοντας μπροστά... ή αφημένος και εγκλωβισμένος στην μοναξιά και απομόνωση του απλά μαραζώνει...

Η παρουσίαση της εικαστικής δουλειάς του καλλιτέχνη σε ένα δωμάτιο κλινικής ψυχικής υγείας ενδυναμώνει την μεταφορά και ερμηνεία αυτή.

img_4160

Η έκθεση ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου και έχει διάρκεια ενός μήνα, έως τις 3 Νοεμβρίου. Τα εκθέματα βρίσκονται σε ένα παλιό κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Μποδοσάκειο, που φιλοξενούσε κλίνες ασθενών αλλά πλέον δεν χρησιμοποιείται. Η έκθεση έχει τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία: Μόνος – Μαζί» και είναι υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Πάγκαλου, σε μια ιδέα και συντονισμό του Κωνσταντίνου Κανταρτζή, οργάνωση και εποπτεία της Βασιλικής Γιαννούλη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για μια έκθεση, που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει γόνιμες γεφυρώσεις μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και των δομών που διαχειρίζονται ψυχικές παθήσεις .
Μια ομαδική έκθεση με την συμμετοχή 90 καλλιτεχνών.

dsc_0749a_70x50

Λεωφόρος Αθηνών 374, Χαϊδάρι .
Διάρκεια : 3 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου
Ωράριο : Πέμπτη - Παρακευή 15.00-20.00
Σάββατο - Κυριακή 12.00-20.00