Η µουσική από το συρτάκι ακούγεται µέχρι έξω και µια ξανθιά τουρίστρια χορεύει πάνω στα βοτσαλωτά, χειροποίητα πατώµατα µε το µουσικό κουτί που κρατάει η γιαγιά µέσα στο κρυµµένο στα στενά παραδοσιακό λινδιακό σπίτι. ∆εν είναι άλλη από τη διάσηµη εικαστικό και ακτιβίστρια Leah Wood, κόρη του θρυλικού rock star Ronnie Wood, βασικού µέλους των περίφηµων Rolling Stones και γνωστού λάτρη της Ελλάδας.

Η Leah Wood ήταν προσκεκληµένη της πολιτιστικής κίνησης «Le Soleil Foundation» και της προέδρου Αντας Ηλιοπούλου, για να γνωρίσει το νησί και να εµπνευστεί από τη Ρόδο.

Οι διάσηµες πεταλούδες της, εξάλλου, κατά καιρούς είχαν γίνει ντεκόρ στους τοίχους µέχρι και του «Mandarin Oriental Hotel» στο Hyde Park του Λονδίνου.

Η Leah Wood έγινε γνωστή για τους πίνακές της για τη φύση και τα απειλούµενα είδη. Τα ζωγραφικά της µέσα ποικίλλουν, από έναν συνδυασµό παραδοσιακών ελαίων έως ένα ανάγλυφο, µοναδικό µείγµα ακρυλικού, λαδιού, κόλλας και κιµωλίας. Χρησιµοποιώντας µεµβράνη περιτυλίγµατος στα έργα της, η Wood στοχεύει να αναδείξει τη δεινή κατάσταση που προκαλούν τα πλαστικά µίας χρήσης και τις επιζήµιες επιπτώσεις στον πλανήτη µας, όντας η ίδια φανατική ακτιβίστρια.


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΝ∆Ο


Η Leah Wood έµεινε στην προεδρική σουίτα του διάσηµου «AquaGrand Εxclusive Deluxe Resort» µαζί µε τον τηλεοπτικό παραγωγό σύζυγό της, Jack MacDonald. Η γνωστή καλλιτέχνις περιηγήθηκε µέσα στο διάσηµο ξενοδοχείο, για να µάθει περισσότερα για τη συλλογή έργων, που περιλαµβάνει µεγάλα ονόµατα της Τέχνης, όπως τα εντυπωσιακά τεράστια δέντρα της Αφροδίτης Λίτη στην είσοδο.

Η Wood κατά τη διαµονή της στο ξενοδοχείο ζωγράφιζε όλη µέρα σε µια αποβάθρα µέσα στη θάλασσα, εµπνευσµένη από τους βράχους του κόλπου του Ναβαρόνε, όπου γυρίστηκε η περίφηµη ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», µε τον Αντονι Κουίν. «Το ταξίδι στη Λίνδο µε την πολιτιστική δράση “Le Soleil Foundation” ήταν πολύ εµπνευσµένο. Ηταν η πρώτη µου φορά στη Λίνδο, σε αυτό το πραγµατικά ιστορικό µέρος, όπου συνάντησα όµορφους και πολύ ευγενικούς ανθρώπους», είπε.

Η γνωστή εικαστικός είναι διάσηµη παγκοσµίως για τις πολύχρωµες πεταλούδες που ζωγραφίζει και στη Ρόδο συνέχισε την προετοιµασία της έκθεσης από την κοιλάδα των πεταλούδων του νησιού, που θα παρουσιάσει στην Αθήνα. Μία εκ των ηµερών την επισκέφθηκε και η πρόεδρος της κοινότητας της Λίνδου, Χριστιάνα ∆ιάκουλα, για να την ευχαριστήσει που επέλεξε τον οικισµό για να έρθει να δηµιουργήσει. Τις ηµέρες που η Leah Wood έµεινε στο νησί επισκέφτηκε τη Λίνδο µε τα παραδοσιακά σοκάκια, αγόρασε αναµνηστικά από παραδοσιακά µαγαζιά, χάιδευε τα γαϊδουράκια και δοκίµασε τοπικά προϊόντα, που πήρε για να χαρίσει στη µητέρα της, Jo. Επίσης, πήγε στην κοιλάδα των πεταλούδων, για να τις φωτογραφήσει για την επόµενη έκθεσή της, που θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος του 2024 σε δεξίωση που έχει ήδη οριστεί σε διάσηµο εικαστικό χώρο στην Αθήνα.

Η Aντα Ηλιοπούλου µάς λέει: «Φέτος φιλοξενήσαµε στη Ρόδο µια σειρά µεγάλων ονοµάτων, όπως την Τόσκα Μασκ, τη βασίλισσα του Κονγκό κ.λπ. Η δράση που αφορά τη Ρόδο είναι ιδιαίτερης σηµασίας για το “Le soleil Foundation” και για µένα προσωπικά, γιατί πρόκειται για ένα νησί που θα µπορούσε να προσελκύει τουρισµό όλο τον χρόνο µε τον υπέροχο καιρό που έχει πάντα, ενώ συνδυάζει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, από την παραδοσιακή Λίνδο µέχρι το πιο active Πρασονήσι.

Επίσης, σε ένα µεγάλο νησί δεν βαριέσαι ποτέ! Αυτό που µε ενδιαφέρει προσωπικά είναι όταν φεύγουν οι VIPs από τη χώρα µας να την έχουν αγαπήσει ήδη. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους επιχειρηµατίες που στηρίζουν αυτό το αφιλοκερδές µας έργο υπέρ της Ελλάδας. Σύντοµα µε τη Leah Wood θα ανακοινώσουµε επισήµως στην Αθήνα αυτά που προγραµµατίσαµε να κάνουµε εµπνευσµένα από την Ελλάδα για το 2025».


leah
leah1
lea2






*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 19/10