«Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του» και η Θεοφανία τη δική της. Η Θεοφανία Παπαθωµά δεν εγκλωβίζεται σε µανιέρες. Την έχουµε δει σε κωµωδία, δράµα, µε µαντίλα, ως femme fatale… Και τώρα µεταµορφώνεται στη γυναίκα-θρύλο της Ελλάδας, Σοφία Βέµπο.

«Έχω µελετήσει πολύ τη ζωή της: Με συγκινεί η µορφή, το έργο, ο χαρακτήρας της. Είναι µεγάλη η χαρά και η συγκίνησή µου που θα την υποδυθώ», τονίζει η ίδια. Η επίσηµη φωτογράφηση για τη µουσικοθεατρική παράσταση «Σοφία Βέµπο - Μια ζωή Ελλάδα», που κάνει πρεµιέρα ανήµερα 28η Οκτωβρίου (20.00) -και θα ανεβεί για περιορισµένο αριθµό παραστάσεων στο Βρετάνια- αποτυπώνει το ταξίδι της εµβληµατικής «τραγουδίστριας της νίκης», που εµψύχωσε τους στρατιώτες µας µε τη φωνή της τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο.

*Διαβάστε ακόμα: "Ζουμ" σε 6+1 πρεμιέρες για τους θεατρόφιλους: Κωμωδίες και δράματα από Φασουλή, Κακλέα, Τσαφούλια, Ρήγο, Μαρσέλλου

Θεοφανία Παπαθωµά: Πώς μεταμορφώθηκε σε Βέµπο

Αντικρίζουµε και την «Μπέµπο», όπως βαφτίστηκε, την κοκέτα, που δίχως κραγιόν δεν έβγαινε στο πάλκο. Τα διαχρονικά κοµµάτια της ζωντανεύει µε τη φωνή της η Σοφία Μάνου, συνοδεία µουσικού συνόλου. Το δε κείµενο και τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ, παραγωγής του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιµος ο Γραικός», υπογράφει ο ∆ηµήτρης Αδάµης. Στη µουσική διεύθυνση, το πιάνο και την ενορχηστρωτική επιµέλεια συναντάµε την καταξιωµένη Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Παίζουν ακόµα οι ηθοποιοί: Άγγελος Κυριακόπουλος, Κωνσταντίνος Μητράκας, Πηνελόπη Χαλκιά.

Η παράσταση, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν διαχρονικά κοµµάτια από τον δίσκο «Σοφία Βέµπο - Η φωνή που νίκησε τον φασισµό» βασίζεται στο βιβλίο του ανιψιού του Μίµη Τραϊφόρου, Βασίλη Τραϊφόρου, «Της Ελλάδος παιδιά…». Ο ίδιος εµφανίζεται στη σκηνή ως αφηγητής, µεταφέροντας µνήµες από τον αείµνηστο θείο του και τη Βέµπο. Tip: Στις 31/10 (20.00) µε ελεύθερη είσοδο, θα ανεβεί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, σε συνδιοργάνωση µε την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Παρουσιάζεται στο πλαίσιο της έναρξης του ∆ιεθνούς Επιστηµονικού Συνεδρίου «Κύπρος και Ρωµιοσύνη», που διοργανώνεται µε πρωτοβουλία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαµαριάς, του Κέντρου Πολιτισµού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιµος ο Γραικός». Συµµετέχει η Νεανική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαµαριάς, σε διεύθυνση του πατέρα Θεόδωρου Τσαµπατζίδη.