Την μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της στο Λονδίνο, παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας “Maria’’ Πάμπλο Λαραΐν.

«Ήταν πολύ ξεχωριστό, ξεκινήσαμε από την Ελλάδα και θεωρώ πως ήταν κάτι συμβολικό που η ταινία ξεκίνησε από την Ελλάδα, για πολλούς προφανείς λόγους», σημείωσε η Αντζελίνα Τζολί.

Από την πλευρά του ο Χιλιανός σκηνοθέτης εξύμνησε το ελληνικό φως, σημειώνοντας πως είναι μοναδικό στον κόσμο. «Το νερό, τα χρώματα, το φως, τα νησιά στο φόντο, αλλά κυρίως το φως. Ως κινηματογραφιστής πιστεύω ότι το φως έχει ιδιαίτερη σημασία και νομίζω ότι το φως στην Ελλάδα είναι μοναδικό, είναι το ελληνικό φως ένα κομμάτι της ατμόσφαιρας που δεν μπορείς να του κρυφτείς. Στις ταινίες μπορείς να κλέψεις πολλά πράγματα αλλά όχι το φως», τόνισε.

Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας, που ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή, έγιναν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Ηλεία.

Η ταινία “Maria” είναι μία από τις πλέον προβεβλημένες χολιγουντιανές παραγωγές, που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, χάρη στο επενδυτικό κίνητρο Cash Rebate 40% του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώ η πρεμιέρα στην Αθήνα θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ως ο κύριος φορέας άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής και οπτικοακουστικής πολιτικής της χώρας συνεχίζει σθεναρά τις προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, που πλέον έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)

Η Αντζελίνα Τζολί στον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας της

Υποδύεται την μεγαλύτερη ντίβα της όπερας, την Μαρία Κάλλας, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της.

Τα εναλλασσόμενα πλάνα στο τρέιλερ του «Maria» δείχνουν την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Τζολί σε Κάλλας. Η ταινία εστιάζει, στις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι της θρυλικής ντίβας της όπερας τη δεκαετία του ΄70.

Η Μαρία Σοφία 'Αννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες όνομά της πέθανε σε ηλικία 53 ετών από ανακοπή καρδιάς, στη πόλη του φωτός.