Στις 28 Απριλίου ξεκινάει στο θέατρο Τζένη Καρέζη το έργο "Άγριοι" του Γιώργου Παλούμπη, που θα παίζεται από Δευτέρα έως Πέμπτη για λίγες παραστάσεις

Άγριοι: Η υπόθεση του έργου

Ένα απόγευμα, κάπου στην Κυψέλη το 2025, στο διαμέρισμα του διακεκριμένου καθηγητή Νίκου Λεοντή. Αυτός και οι καλεσμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του, Μαρία και Δημήτρης, γοητευμένοι από την ανάγνωση της νέας του μελέτης, πίνουν, ονειρεύονται και αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον. Εκστασιασμένοι, ότι είναι μάρτυρες ενός νέου μανιφέστου, ή ακόμα και ενός καινούργιου ριζοσπαστικού κινήματος, πιστεύουν ότι η εργασία του καθηγητή τους μπορεί να προκαλέσει κοινωνική και οικονομική ανατροπή.

agrioiδτ_6
agrioiδτ_5


Στο φαινομενικά ήρεμο απόγευμα, όμως, η ανατροπή θα έρθει από τους ίδιους. Το παιχνίδι αρχίζει, φήμες και διαδόσεις ανασύρονται και τα ταπεινά ένστικτα αρχίζουν να κατευθύνουν τα πρόσωπα σε πράξεις και αποφάσεις χωρίς επιστροφή. Τα όρια που χωρίζουν το καλό απ’ το κακό θολώνουν. Ο λόγος καταργείται. Τα προσχήματα καταρρέουν. Ο κανιβαλισμός και η βία αποκτούν πρόσωπο.

Έφτασε η ώρα της αλήθειας; Πώς και από ποιόν θα αποδοθεί η δικαιοσύνη τώρα; Η Μαρία, ο Δημήτρης και ο Νίκος Λεοντής, η γειτόνισσα Ελένη και οι δύο επισκέπτες. Ποιοι είναι οι άγριοι; Ποιοι τα θύματα και ποιοι οι θύτες;

Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με παρόμοιες καταστάσεις είναι σχεδόν σύμπτωση.

thumbnail_δτ_4
thumbnail_δτ_3
thumbnail_δτ_2
manolis_mayromatakis


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Παίζουν: Φώτης Λαζάρου, Δάφνη Λιανάκη, Έκτορας Λιάτσος, Μανώλης Μαυροματάκης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Χριστίνα Μαριάνου

Θέατρο Τζένη Καρέζη | Ακαδημίας 3, Αθήνα 
Από 28 Απριλίου, για λίγες παραστάσεις
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 21:00
Διάρκεια: 90’ | Για επιπλέον πληροφορίες: 2103636144