Μέχρι το Σάββατο 5 Απριλίου θα παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή με τίτλο «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Λαϊκή» στην Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Alma στο Κολωνάκι.

Όλες οι εικόνες της Αττικής από τις παραλίες, τους δρόμους της Αθήνας, τα πάρκα, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, ακόμα και τις λαϊκές αγορές και στα νησιά, έχουν αποτυπωθεί στον καμβά από τον καλλιτέχνη. Χρωματικές ανάσες δίνουν ζωή σε κάθε γωνιά του αστικού ιστού συναντώντας ηλιοβασιλέματα που αντικρίζονται από τον Λυκαβηττό.

 

the-saturdays-of-kallidromiou-28x38-cm-watercolor-on-300-gr-paper-2024_jpg

The Saturdays of Kallidromiou

Ο Στέφανος Ζαννής αναφέρει για τη δουλειά του:

«Βγαίνω στο εξωτερικό περιβάλλον, σε πλατείες, δρόμους και γειτονιές χοροπηδώντας με τα υλικά μου πάνω στα χαρτιά. Στις παραλίες πλατσουρίζω στη ζέστη. Στο κρύο σφίγγομαι, τουρτουρίζω και μικραίνω.

Τώρα τελευταία ανεβαίνω στον Λυκαβηττό. Έπιασα, ξεκινώντας, μια σταθερή συνθήκη μα ξέφυγα πάλι στα όρια των μεταβάσεων, εκεί που όλα κινούνται ραγδαία! Εισέρχομαι σ’ ένα μεταίχμιο πέφτοντας στο αναπόφευκτο κενό. Δεν είναι για τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος!

Εκεί συναντιέμαι με μια δυσκολία και για να έρθω σε σχέση και να εννοήσω, θα καθίσω επτά χρόνια με την Καλυψώ! Ανεβαίνω στον Λυκαβηττό, τη δική μου ακτή, για το θεραπευτικό νήμα που μου στέλνει ο Ήλιος με τις ακτίνες του.

 

messages-about-an-upcoming-storm-56x76cm-acrylics-on-paper-300-gr-2023_jpg

Messages about an upcoming storm

Τη μιαν ακτίνα που με συνδέει δυνητικά προσδοκώ για να με πάρει πάνω απ’ την άβυσσο. Αυτό δεν είναι ποίηση! δεν είναι ούτε οίηση! Αυτά που άπλωσα εδώ, στον πάγκο της «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ λαϊκής», είναι η πραμάτεια μου.

 

sparks-up-there-40x51-cm-acrylics-on-paper-300gr-2024_jpg

Sparks up there

Τ’ ανολοκλήρωτα φτερουγίσματα, παραγωγή απ’ όλες αυτές τις μέρες στη σπηλιά της Καλυψούς και διαπνέονται όλα απ’ τον γεράσιμο ψίθυρο: ‘Σκάσε και κολύμπα!’».

 

————

INFO

Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Alma – Σκουφά 24Α, Κολωνάκι

Έως 05 Απριλίου 2025