Με μια ιδιαιτέρως λαμπερή και λιτή εκδήλωση τίμησε ο Δήμος Περιστερίου τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δίνοντας το όνομα του σε κινηματοθέατρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και πολλοί άλλοι συνέθεσαν τις λαμπερές παρουσίες στην ξεχωριστή εκδήλωση.

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την ομιλία του ο κ. Γαβράς που ανέφερε ότι σε μια εποχή που ο κινηματογράφος και γενικά ο πολιτισμός έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, στο Περιστέρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε πως ο Κώστας Γαβράς είναι ένα πρότυπο Έλληνα και πολυτιμημένος σκηνοθέτης που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν όλες οι ξεχωριστές παρουσίες για τον κ. Γαβρά ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης παραδόθηκε στον Έλληνα σκηνοθέτη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα η απόφαση μετονομασίας του κινηματοθεάτρου από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Τέλος, τις εντυπώσεις έκλεψε με τη φωνή της η νεαρή τραγουδίστρια Μαριάννα Ζάχου η οποία ταξίδεψε με τη φωνή τους παρευρισκομένους με τραγούδια μιας άλλης εποχής.