Στην έβδομη παραγωγή της η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει το κορυφαίο αυτοβιογραφικό έργο του Γιουτζίν Ο'Νιλ «Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Δεκατρία χρόνια πριν από τον θάνατό του ο Ο'Νιλ αρχίζει να γράφει κάτι που χρόνια σχεδίαζε: το πλέον αυτοβιογραφικό του έργο, εκείνο που θα του χαρίσει το τέταρτο βραβείο Πούλιτζερ, «ένα κείμενο για την παλαιά του θλίψη που γράφτηκε με δάκρυα και αίμα».

Όσο το γράφει δεν αφήνει κανέναν να το διαβάσει· αλλά, και όταν το ολοκληρώνει, δηλώνει ρητώς πως δεν θέλει να εκδοθεί ή να παρασταθεί παρά είκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.

Έτσι, συνθέτει ένα ανατριχιαστικά εξομολογητικό έργο, όπου συμπεριλαμβάνει την ίδια του την οικογένεια: τον πατέρα, τη μητέρα, τον αδερφό του αλλά και τον ίδιο.

Με εκπληκτική ενότητα τόπου και χρόνου και φανερές επιρροές από τον Στρίντμπεργκ, ο Ο'Νιλ γράφει μια μουσική παρτιτούρα για τα τέσσερα εύθραυστα πρόσωπα μιας οικογένειας που, ενώ αγαπιούνται πολύ, δεν βρίσκουν τρόπο να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον.

Το έργο βαδίζει με καταιγιστικό ρυθμό παρακολουθώντας (όπως μαρτυρά κι ο τίτλος) την αγωνιώδη προσπάθεια των ηρώων να κρυφτούν μες στη νύχτα, μες στην ομίχλη, μες στο παρελθόν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης, Αννίτα Δεκαβάλλα, Χάρης Μαυρουδής, Γιώργης Βασιλόπουλος 

Από 27 Απριλίου έως 27 Μαΐου
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος € 15 / μειωμένο € 10
ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: Θεμιστοκλέους 69, τηλ.210/3300879, Εξάρχεια