Μια ελληνική εφεύρεση για όλο τον πλανήτη
Τι ανακάλυψε ο Έλληνας εφευρέτης Γιώργος Κερτσόπουλος
Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος ως τιμώμενος ομιλητής από την “Magnetic Materials 2018” στο “Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά (2nd International Conference on Magnetism and Magnetic Materials), που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να παρουσιάσει την εφεύρεση του, “Magnetic system of three interactions”, ("Μαγνητικό σύστημα τριών αλληλεπιδράσεων"), η οποία αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τα θεμέλια του μαγνητισμού (http://magneticmaterials.alliedacademies.com/). Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική εφεύρεση που ξεκίνησε από την Ελλάδα για να την χρησιμοποιήσει όλος ο πλανήτης.
Να σημειώσουμε ότι η πρόσκληση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα στον έλληνο-καναδό εφευρέτη Γιώργο Κερτσόπουλο, να συμμετέχει στο «Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Μαγνητισμό και τα Μαγνητικά Υλικά», έρχεται μετά την εξίσου σημαντική αναγνώριση που έλαβε η εφεύρεση από τους ανώτερους ειδικούς επιστήμονες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και επίσης του CERN και μετά από τη διεθνή κατοχύρωση της εφεύρεσης με πατέντες σε πολλές χώρες.
Πρωτοεκδόθηκε ελληνική πατέντα με αρ. 1008053 και μετέπειτα εκδόθηκε η διεθνής πατέντα από το διεθνές γραφείο πατεντών WIPO-PCT με αρ. WO/2013/136097 και τίτλο “Magnetic system of three interactions”. Ακολούθησε η Ευρωπαϊκή πατέντα, καθώς και οι πατέντες Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας, Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασίλειου, κλπ.
Η τεχνολογία έχει κατοχυρωθεί ως βιομηχανικό αντικείμενο, ως μέθοδος κατασκευής και ως διαδικασία λειτουργίας (process of operation).
Στο συνέδριο ο εφευρέτης θα παρουσιάσει την εφεύρεση και τις εφαρμογές της σε όλους τους συνέδρους, με πειράματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης θα είναι 50 λεπτά.
Η εφεύρεση
Όπως είναι γνωστό ως σήμερα: η όμοια και η ανόμοια πολικότητα ανάμεσα σε δύο μαγνήτες παραμένει ανεξάρτητη από τη μεταξύ τους απόσταση.
Σύμφωνα με την καινοτομία: η όμοια και η ανόμοια πολικότητα, ανάμεσα σε δύο μαγνητικές κατασκευές εξαρτάται από τη μεταξύ τους απόσταση.
Η εφεύρεση εισάγει νέα επαναστατικά δεδομένα στη μαγνητική τεχνολογία και εγκαινιάζει νέα εποχή στα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα.