Ο Στέφανος, τα νταηλίκια και μία επισήμανση

Μέχρι τώρα, τον τίτλο του «αριστερού Κασιδιάρη», που όλα τα σφάζει και όλα τα µαχαιρώνει ανελέητα, τον διεκδικούσε ο αψύς Παύλος Πολάκης. Τον ξεπέρασε όµως στα νταηλίκια και στις αγριάδες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο τελευταίος αρχίζει πλέον να παίρνει ύφος «πολιτικού νταβατζή», νοµίζοντας πως οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τίποτα φοβισµένα ανθρωπάκια ή άβουλα όντα, που για να επιβιώσουν αναζητούν προστάτες και µεσσίες, ρόλο που υποδύεται αυθαίρετα ο ίδιος, δίχως να αντιλαµβάνεται πόσο προσβλητικό είναι να απευθύνεται σε νοήµονες ανθρώπους και να τους πουλάει µαγκιές του τύπου «Θα καθαρίσω εγώ για πάρτη σας, ξεσκίζοντας όποιον σας πειράξει», δείχνοντας χαρακτηριστικά ενός πολιτικού προσώπου που διακατέχεται από την έπαρση και την αλαζονεία του οικονοµικά ισχυρού. Συνήθως οι αυτοδηµιούργητοι άνθρωποι είναι ταπεινοί. ∆εν βγαίνουν µε µια «ντουντούκα» στο χέρι, όπως κάνει ο Στ. Κασσελάκης, για να το διατυµπανίσουν µε στόµφο, κάνοντας επίδειξη δύναµης προς όλες τις κατευθύνσεις. Το «Ξέρεις ποιος είµαι εγώ τώρα, ρε» των αυτοδηµιούργητων είναι χειρότερο από τα «τζάκια» που καταγγέλλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και επειδή στο παρελθόν η Ελλάδα βίωσε και πλήρωσε ουκ ολίγους αεριτζήδες «αυτοδηµιούργητους», προερχόµενους από τη «µεγάλη του κόµπλεξ σχολή», καλό θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προσέξει µην τους µοιάσει.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες

Ηθελα να ήξερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια Επιδηµιολογίας, Αθηνά Λινού, που την περίοδο της υγειονοµικής κρίσης µάς ενθάρρυνε να µεταλάβουµε τη θεία κοινωνία χωρίς φόβο µην κολλήσουµε COVID, δεν αντιλαµβάνεται τον τρόµο που µπορεί να προκαλέσει σε όλους µας όταν βγαίνει δηµοσίως και δηλώνει πως γνωρίζει για θανάτους γυναικών εξαιτίας των παρενεργειών που τους προκάλεσαν τα εµβόλια; Κανονικά, θα έπρεπε να παρέµβει εισαγγελέας. Να την καλέσει να δώσει στοιχεία µε διευθύνσεις και ονόµατα που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες της, ενώ ταυτόχρονα και η ίδια ως πολιτικό πρόσωπο, εφόσον αφήνει να εννοηθεί πως οι φαρµακευτικές εταιρείες µάς «φαρµάκωσαν», να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειµένου να τιµωρηθούν οι «φονιάδες» του κόσµου.

Έναρξη και περιοδείες από Χαρίτση

Την επίσηµη έναρξη της προεκλογικής καµπάνιας της «Νέας Αριστεράς» κήρυξε την Παρασκευή από την Κέρκυρα ο Αλέξης Χαρίτσης. Η τελική φάση της καµπάνιας και της προεκλογικής εκστρατείας ξεκινά από την Περιφέρεια και συγκεκριµένα τα νησιά σε Ιόνιο, Αιγαίο και την Κρήτη. Οπως είχε δεσµευτεί ο Αλέξης Χαρίτσης, η «Νέα Αριστερά» θα βρεθεί σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με κεντρικό σύνθηµα «∆ώσε φωνή στο δίκιο σου», το περιεχόµενο των περιοδειών, τα βίντεο και τα υλικά της «Νέας Αριστεράς» που θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Ελλάδα από αυτό το Σαββατοκύριακο θα συνδέσουν τα πραγµατικά προβλήµατα της κοινωνίας και τις επιθυµίες των πολιτών µε τις προγραµµατικές προτάσεις της Αριστεράς.

Μας δουλεύει ο Πολάκης

Επειδή το δούλεµα έχει και τα όριά του, καλό θα είναι κάποια στιγµή ο Π. Πολάκης να απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήµατα: Επί των ηµερών του στο υπουργείο Υγείας η Novartis αποκλείστηκε από την εγχώρια φαρµακευτική αγορά; Εδώ και µία επταετία την εµφανίζει ως µια διεφθαρµένη πολυεθνική. Είναι έτσι; Είναι. Ωραία. Γιατί δεν την έστειλε στο διάολο; Από προχθές κάνει αναρτήσεις εναντίον της AstraZeneca, για να εµφανιστεί ο ίδιος δικαιωµένος, επειδή «έκλεινε το µάτι» στους «αντιεµβολιαστές». Γιατί δεν ξεκινά έναν ανένδοτο εναντίον της, ώστε να µπει και κανένας φυλακή από αυτούς που µας «µπόλιασαν», µε σκοπό να µας στείλουν στον άλλο κόσµο; Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα!...

Μεγαλεία για τον δήµαρχο Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα, ο οποίος χθες το πρωί είχε την τύχη να υποδεχθεί στην Πλατεία Κοτζιά, σε ειδική τελετή, το κύπελλο του UEFA Europa Conference League.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος εν ενεργεία ευρωβουλευτής της Ν.∆. έχει ενοχληθεί επειδή κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης και βουλευτές δηλώνουν δηµοσίως πως θα δώσουν αγώνα για να εκλεγεί ο Φρ. Μπελέρης;

Καμία σχέση

Ας εξηγήσει κάποιος στον Στ. Κασσελάκη πως οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου δεν έχουν τα ίδια βιώµατα µε τον ίδιο, ώστε να τους λέει πως «είµαι και εγώ οµογενής και αντιλαµβάνοµαι τα προβλήµατά σας». Οταν αυτός είχε την οικονοµική δυνατότητα να ταξιδεύει µε τους γονείς του στις ΗΠΑ, οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου διακινδύνευαν τις ζωές τους για να περάσουν τα συρµατοπλέγµατα του Χότζα.

Ζηλόφθονα βιντεάκια

Είχαµε καταλάβει πως µετά τον Αλ. Τσίπρα την ίδια αντιπολιτευτική εµµονή εκδηλώνει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Στ. Κασσελάκης. Αλλά ποτέ δεν περιµέναµε πως θα τον ξεπεράσει στην επικοινωνιακή κατινιά ανεβάζοντας ζηλόφθονα βιντεάκια στο TikTok ακόµα και για τον σκύλο του Κ. Μητσοτάκη, τον Πίνατ, µόνο και µόνο για να αποδείξει στην κοινή γνώµη πως η δική του σκυλίτσα, η Φάρλεϊ, είναι καλύτερη και η αγάπη του προς αυτή δεν εµφορείται από υστεροβουλία. ∆ηλαδή, έφτασε στο σηµείο να αφήνει αιχµές εναντίον του Κ. Μητσοτάκη πως χρησιµοποιεί τον Πίνατ για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ ο ίδιος τη δική του σκυλίτσα τη λατρεύει αυθεντικά και ανυπόκριτα. Και ενώ αυτός κάνει απροκάλυπτα όσα επιχειρεί να καταλογίσει στον Κ. Μητσοτάκη, πως τάχα µου εκµεταλλεύεται τον Πίνατ, έχει την απαίτηση να τον πιστέψουµε κιόλας. Εδώ έφτασε στο σηµείο να χρησιµοποιήσει τη Φάρλεϊ επικοινωνιακά, ανεβάζοντας στόρι στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µε την τούρτα που της έκοψε για τα γενέθλιά της!