Επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα»

Συντονισµένη και µελετηµένη επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα πραγµατοποιεί σε αυτή την εκλογική µάχη η Ν.∆., που φαίνεται ότι έµαθε από τα παθήµατα των πρώτων εκλογών του περασµένου Μαΐου. Ηταν τότε που η δραστηριότητα της «Νίκης» είχε περάσει κάτω από τα ραντάρ της Ν.∆. στον Βορρά, µε αποτέλεσµα το βράδυ των πρώτων εκλογών πολλοί στη Ν.∆. να αναρωτιούνται ποιο κόµµα είναι αυτό. Ηταν τότε που οι φωνές του Γιάννη Μπρατάκου είχαν ακουστεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς κανένας από τους τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους βουλευτές της Ν.∆. δεν είχε αντιληφθεί τη δυναµική που είχε το κόµµα του ∆ηµήτρη Νατσιού. Που το βράδυ των εκλογών βρέθηκε στην 6η θέση, µε ποσοστό 2,92%. Τα παθήµατα του 2023 έγιναν µαθήµατα και το 2024 η Ν.∆. έχει την προσοχή της στραµµένη στον Βορρά. Μια µατιά στο πρόγραµµα αυτής της εβδοµάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη αρκεί για να γίνει αυτό κατανοητό. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον Εβρο και στη Ροδόπη. Την Πέμπτη περιόδευσε στο Λιτόχωρο και στην Κατερίνη και χθες βρέθηκε στην Ηµαθία και την Πέλλα. Είναι όλες περιοχές όπου η «Νίκη» έχει πετύχει υψηλά ποσοστά και όπου η Ελληνική Λύση εµφανίζει ισχυρή δυναµική. Για τον προσωρινό περιορισµό του κόµµατος του Κυριάκου Βελόπουλου έπαιξαν σίγουρα ρόλο οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού στα έργα και τις ηµέρες του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, για το φρενάρισµα της «Νίκης» θα χρειαστεί η παρουσία του πρωθυπουργού σε περιοχές όπου το κόµµα έχει υψηλά ποσοστά. ∆ηλαδή ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί µια µονοήµερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, όπου, µεταξύ άλλων, ανακοίνωσε επεκτάσεις του µετρό. Εδώ η επιτάχυνση των έργων που καθυστερούν στη Θεσσαλονίκη είναι η στρατηγική που έχει επιλεχθεί, όπως και οι συχνές παρουσίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη, καθώς, εκτός από την επίσκεψη της ∆ευτέρας, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί ξανά στην πόλη και την τελευταία εβδοµάδα για την τελική οµιλία που θα γίνει στο λιµάνι. Παράλληλα, θα υπάρξουν επισκέψεις τόσο του αρµόδιου για την Κεντρική Μακεδονία υπουργού Εθνικής Αµυνας, Νίκου ∆ένδια, όσο και άλλων υπουργών.

Επίσκεψη µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας στον νέο µητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, έκανε ο Κώστας Καραµανλής.

Παραλιακά

Με φόντο την ωραία θέα του Θερµαϊκού έγινε η συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση µε τη νέα δήµαρχο Καλαµαριάς, Χρύσα Αράπογλου. Σε ένα παραλιακό καφέ οι δύο αντιπροσωπείες τα είπαν για πολλή ώρα, µε τη δήµαρχο να αναλύει στον επικεφαλής της «Νέας Αριστεράς» τα προβλήµατα της περιοχής. Με πρώτο και κυριότερο το ζήτηµα του παραλιακού µετώπου. Ολα αυτά συνοδεία φρέντο καπουτσίνο.

Στις γειτονιές

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Το Σάββατο το πρωί θα περιοδεύσει σε γειτονιές της συµπρωτεύουσας και το µεσηµέρι θα πάει στο Κιλκίς, ενώ την Κυριακή θα επισκεφθεί περιοχές και δήµους της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης. Ολα αυτά µέχρι τη ∆ευτέρα, οπότε θα αναχωρήσει, καθώς εκείνη την ηµέρα θα επισκεφθεί την πόλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπαμπάς

Ευτυχισµένος µπαµπάς είναι από την περασµένη Κυριακή ο ∆ιαµαντής Γκολιδάκης. Η γυναίκα του και µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆., Φανή Αρβανιτίδου, έφερε στον κόσµο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, οπότε τα χαµόγελα δεν κρύβονται στην οικογένεια Γκολιδάκη. Η µικρή είναι 3,5 κιλά και υγιέστατη και θα είναι αυτή που τα επόµενα χρόνια θα τραβήξει την προσοχή του νεοεκλεγέντος βουλευτή.

Χλιαρές

Την προτελευταία εβδοµάδα πριν από τις ευρωεκλογές αναµένεται να πραγµατοποιηθεί η κεντρική οµιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Με στόχο να δηµιουργήσει µια συσπείρωση που θα κορυφωθεί τις τελευταίες ηµέρες των εκλογών. Μια συσπείρωση που δεν δείχνει να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες, χλιαρές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του.

Μπορεί να βρισκόµαστε µόλις τρεις εβδοµάδες πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά στη Θεσσαλονίκη ο κόσµος δεν έχει καταλάβει ακόµη ότι είµαστε σε προεκλογική περίοδο. Ελάχιστα τα εκλογικά κέντρα στο κέντρο της πόλης και πολύ λίγες οι προεκλογικές εκδηλώσεις. Το λες και Ευρώπη...

Συμβουλές

Αυτό που δείχνει να µην αρέσει στον κόσµο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, είναι η εικόνα ενός µονίµως θυµωµένου πολιτικού. «Θα του έδινα µια συµβουλή: να χαµογελά περισσότερο και να µην είναι συνέχεια τόσο θυµωµένος», σχολίασε σχετικά ο Θεσσαλονικιός εκλογικός αναλυτής ∆ηµήτρης Βασιλειάδης σε πρόσφατη τηλεοπτική εκποµπή. Αδικο έχει;

Για τον Αρη

Μόνιµος κάτοικος Ελλάδας είναι αυτή την περίοδο ο Μαργαρίτης Σχοινάς, που βρίσκεται συχνά στα πάτρια εδάφη. Μία για να γιορτάσει το Πάσχα, µία για να παραστεί στην τελετή απονοµής του τίτλου του επίτιµου διδάκτορα από τη Σχολή Οικονοµίας και ∆ιοίκησης του ∆ιεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας. Και µία τρίτη το επόµενο Σαββατοκύριακο, που θα κατέβει στον Βόλο για να είναι ένας από τους λίγους θεατές που θα παρακολουθήσουν τον αγαπηµένο τους Αρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Workaholic

Ούτε το Σαββατοκύριακο ξεκουράζεται ο Στέλιος Αγγελούδης. Αυτό λένε οι στενοί του συνεργάτες, αλλά και αντιδήµαρχοι του νέου δηµάρχου Θεσσαλονίκης, που επιβεβαιώνει τη φήµη του workaholic, του ανθρώπου δηλαδή που δουλεύει πολύ. Κάτι που το καταλαβαίνει ήδη και η πόλη.