Γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Μια περιοχή που αγαπάει πολύ, γιατί εκεί δηµιούργησε εικόνες. «Εκεί πήγα σχολείο, έκανα τους πρώτους µου φίλους, πρωτοερωτεύτηκα, έπαιξα βόλεϊ και γενικώς απέκτησα τις αξίες, τις εµπειρίες και τα βιώµατα που µε συνοδεύουν µέχρι και σήµερα και που, αν θες, µε διαµόρφωσαν», περιγράφει στο «S» η Μυρτώ Κοροβέση, η νεότερη υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παιδικά της χρόνια, όµορφα. Μεγάλωσε ως στερνοπούλι, αφού έχει δύο µεγαλύτερες αδερφές, από τις οποίες τη χωρίζουν 14 και 16 χρόνια, αντίστοιχα. Μάλιστα, οι αδερφές της την έχουν κάνει και θεία, µε την ίδια να δηλώνει τυχερή που έχει τέσσερα υπέροχα ανιψάκια, τον Στέλιο, τη ∆ήµητρα, τη Γεωργία και τον Λευτέρη. «Είχα την τύχη να πάρω πολλή αγάπη. Οι αδερφές µου ήταν κάτι µεταξύ κολλητής και µαµάς και είµαστε µέχρι τώρα όλοι πολύ δεµένοι. Ακόµη προσπαθούµε να τηρούµε κάθε Κυριακή τα οικογενειακά µας τραπέζια ως ευκαιρία να περάσουµε όλοι µαζί ποιοτικό χρόνο. Επίσης, λόγω του ότι ο πατέρας µου ήταν δήµαρχος στην πόλη, µεγάλωσα µέσα σε πολύ κόσµο. Σχεδόν καθηµερινά το σπίτι µας γέµιζε µε φιλοξενούµενους, φίλους των γονιών µου, των αδερφών µου, δικών µου, σε σηµείο που γινόµασταν όλοι µια µεγάλη παρέα», λέει η ίδια και θυµάται παράλληλα τα παιδικά της καλοκαίρια: «Τα πέρασα σε ένα χωριό στην Πελοπόννησο, όπου όλη η περιοχή γινόταν κάθε µέρα µια παρέα. Αρχίζαµε από beach volley και καταλήγαµε παίζοντας επιτραπέζια και, µεγαλώνοντας, µιλώντας µε τις ώρες στο καφενείο του χωριού. Το µόνο που χρειαζόµασταν ήταν ο ένας τον άλλον και καλή διάθεση».

«Πολλές φορές καταλήγω µε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια µασχάλη»

∆ηλώνει φύσει αισιόδοξη, είναι πάντα χαµογελαστή και θεωρεί πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά. «Αρκεί, βέβαια, να έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου». Ενα από τα προτερήµατά της είναι πως προσαρµόζεται εύκολα, συγχωρεί και παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Από την άλλη, βέβαια, είναι ενοχική και δεν βάζει όρια. «Λέω σε πολλά πράγµατα “ναι” και πολλές φορές καταλήγω µε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια µασχάλη. Αλλά τα καταφέρνω».


Μυρτώ Κοροβέση: «Η αλλαγή θα έρθει από τα µικρά»

Αποφάσισε να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές γιατί θέλει να παίρνει τη ζωή στα χέρια της και όχι να παραµένει στη θέση του θεατή. «Νιώθω ότι µπορώ να προσφέρω, ώστε να βελτιώσουµε έστω και λίγο τη ζωή των συνανθρώπων µας. Και η αλλαγή θα έρθει από τα µικρά. Από διαφανείς διαδικασίες, πολιτικές που τους χωράνε όλους, ανεξάρτητα αν είναι νέοι, µεγάλοι, ΑµεΑ, άνδρες, γυναίκες, ορθόδοξοι ή όχι κ.λπ. Και µετά θα πάµε και στα πολυπλοκότερα ζητήµατα. Εξάλλου, στα 26 µου χρόνια εκπροσωπώ την πιο δηµιουργική και παραγωγική γενιά της χώρας. Αυτούς που εργάζονται, δηµιουργούν, παράγουν. Αυτούς που πάνω τους βασίζεται όλη η κοινωνία. Αλλά δεν ακούγεται ποτέ η φωνή τους, ιδίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ηρθε η ώρα να ακουστούν. Και µακάρι να ακουστούµε όλοι διαµέσου εµού. Τέλος, είµαι ήδη εκλεγµένη περιφερειακή σύµβουλος στην Περιφέρεια Αττικής και είναι σηµαντικό να εκπροσωπείται και η Αυτοδιοίκηση στο ψηφοδέλτιο».

«∆εν είναι πάντα εύκολο να εκτίθεσαι στα κοινά ή να είσαι υποψήφιος»

Για να ασχοληθεί όµως µε την πολιτική, έχει θυσιάσει αρκετά από την καθηµερινότητά της, η οποία σε τίποτα δεν συµβαδίζει µε αυτή ενός νέου της ηλικίας της. «∆εν είναι πάντα εύκολο να εκτίθεσαι στα κοινά ή να είσαι υποψήφιος. Η καθηµερινότητά µου εµπεριέχει πολύ τρέξιµο, πολύ διάβασµα, πολλή οδήγηση, περιοδείες, άγχος, αλλαγές τελευταίας στιγµής, αϋπνία, κακή διατροφή και άλλα. Θυσιάζω σίγουρα τον χρόνο µε τους φίλους µου και τις στιγµές εσωτερικής γαλήνης, διότι είναι σπάνιο να βρω χρόνο που θα είµαι µόνο εγώ µε τη Μυρτώ. Οι φίλοι µου µού λείπουν αρκετά, αλλά είναι πάντα δίπλα µου. Επίσης, µου έχει στοιχίσει το ότι θυσιάζω τη γυµναστική µου, που πάντα ήταν στην καθηµερινότητά µου. Οµως, τίποτα από όλα αυτά δεν συγκρίνεται µε τις νέες εµπειρίες που αποκτώ και την αγάπη του κόσµου που παίρνω. Του κόσµου που µέχρι τώρα δεν ήξερα. Και πραγµατικά έχω δώσει σε αυτή τη διαδροµή τον εαυτό µου, γιατί η ενασχόληση µε την πολιτική είναι κάτι που έχω αγαπήσει πολύ», καταλήγει.