Τα επικοινωνιακά φάουλ του προέδρου

Επειδή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, δεν βλέπει τίποτα αρνητικό στον τρόπο µε τον οποίο πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης και µάλιστα παρεξηγήθηκε από την αναφορά του Κ. Μητσοτάκη πως λιγότερη σεµνότητα και αυταρέσκεια δεν βλάπτουν, θα τις καταθέσουµε ορισµένα επικοινωνιακά κατορθώµατα του προέδρου της, µήπως και αποδεχτεί κάποιες σκληρές αλήθειες. Είναι ψέµατα πως σε κάθε του συνέντευξη ο Σ. Κασσελάκης εµφανίζεται ως πετυχηµένος µπρούκλης από την Αµερική, κάνοντας επίδειξη νεοπλουτισµού στην κοινή γνώµη µε το να δίνει συνεντεύξεις για να διαφηµίσει τα πανάκριβα σπίτια του; Είναι ψέµατα πως δείχνει σηµάδια έπαρσης όταν παριστάνει τον αυτόκλητο νταή, δηλώνοντας πως θα «ξεσκίσει κόσµο και κοσµάκη»; Είναι ψέµατα πως γράφει στα παλαιότερα των υποδηµάτων του την ελληνική νοµοθεσία, καταλήγοντας πάλι να προβάλλει την οικονοµική του ευρωστία; Για το παράνοµο δάνειο στο κόµµα τι είπε; «Σιγά το πράγµα, θα πληρώσω ένα πρόστιµο». Είναι ψέµατα πως όταν καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις εταιρείες που διαθέτει, απαντά «δεν θα δώσω λογαριασµό σε κανέναν, γιατί δεν είστε λογιστές µου»; Είναι ψέµατα πως µε δική του ευθύνη έχει πιάσει στασίδι στις ψυχαγωγικές εκποµπές, προβάλλοντας την προσωπική του ζωή; Αυτά προς ώρας.

Τα ρούχα του

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης σταµατήσει να µας δείχνει τα σπίτια του σε Νέα Υόρκη, Κολωνάκι, Σπέτσες ή όπου αλλού έχει ακίνητη περιουσία, φοβάµαι πως για να τον παίζουν οι ψυχαγωγικές εκποµπές θα φτάσει στο σηµείο να µας δείξει και τα ρούχα του. Ηδη ξεκίνησε µε τα µπράτσα του, µετά µε τη βέρα του, στη συνέχεια µε τις κάλτσες του.

Περί παιδικής κακοποίησης

«Το θέµα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης µας αφορά όλους: ως άτοµα και ως οργανωµένη Πολιτεία», τόνισε -µιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Αγγελου Τσιγκρή για την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκµετάλλευση των παιδιών, σε εκδήλωση στην Πάτρα- ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νότιου Τοµέα της Ν.∆. Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ολοι µαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουµε να συµβάλουµε στην ενδυνάµωση του θεσµού της οικογένειας, που αποτελεί βασικό κύτταρο λειτουργίας και συνοχής της κοινωνίας µας και είναι κατεξοχήν προοδευτική επιλογή», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε τις διαστάσεις του προβλήµατος και επισήµανε πως η προστασία των παιδιών είναι δείκτης ανθρώπινου πολιτισµού, παιδείας και σεβασµού της υψίστης αξίας της ανθρώπινης ζωής. «Το πενταετές στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, που είναι σε εξέλιξη, πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και να συµβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και στην αποτελεσµατική αντιµετώπιση του προβλήµατος», πρόσθεσε.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική

Αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο ήταν µπροστά από την εποχή του σε επίπεδο προκλητικών φωτογραφήσεων και απασχολούσε µε τις πόζες του τις ψυχαγωγικές εκποµπές, αυτό δεν ήταν ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, όπως καυχήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξής του στον Γ. Λιάγκα, αλλά ο πρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, ∆ηµοσθένης Βεργής. Οφείλουµε να αποκαταστήσουµε την ιστορική αλήθεια, διότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιχείρησε να εµφανιστεί ως πρωτοπόρος της lifestyle εκδοχής της πολιτικής, προσπαθώντας µε επιδέξιο τρόπο να αναδείξει τις οµοιότητές του µε τον σηµερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο υπηρετεί από τη θέση του συµβούλου. Επίσης δεν ισχύει ο ισχυρισµός του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται και αυτός της εποχής του, επειδή τάχα µου πηγαίνει στο γυµναστήριο. Εκείνη τη στιγµή έπρεπε και ο Γ. Λιάγκας να του επισηµάνει πως δεν «ανακάλυψε την Αµερική» ο Στ. Κασσελάκης, όταν πρωτοπόρος σε αυτά ήταν ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έφτιαξε ολόκληρο γυµναστήριο µες στη Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης, εδώ και είκοσι περίπου χρόνια η ελληνική Βουλή έκανε γυµναστήριο στη Φιλελλήνων για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Μέχρι και ο Κ. Καραµανλής, που περισσότερο φηµίζεται για τις επισκέψεις του στις ταβέρνες, την περίοδο της πρωθυπουργίας του πήγαινε και γυµναζόταν στην Πλατεία Κολωνακίου.
Ποιος πολιτικός αρχηγός διατείνεται πως «εµείς δεν πάµε στα µπουζούκια», ενώ έχει αφήσει εποχή στη νύχτα; Αφήστε δε που κι εγώ εκεί τον γνώρισα πρώτη φορά πριν εισέλθει για τα καλά στον χώρο της πολιτικής.


Με όλες του τις δυνάμεις

Σε πανστρατιά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία ενόψει της κρίσιµης µάχης της 9ης Ιουνίου. Με βουλευτές και στελέχη πρώτης γραµµής να αναλαµβάνουν από µία περιφέρεια της χώρας, αλλά και κεντρικά ζητήµατα της καµπάνιας των ευρωεκλογών, µε επισκέψεις, περιοδείες και δηµόσιες εκδηλώσεις ανά την επικράτεια, φυσικά µαζί µε τους τοπικούς βουλευτές και τις κοµµατικές οργανώσεις. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές. Ηδη έχουν πραγµατοποιηθεί εκατοντάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ενώ οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, έχουν στεφθεί µε µεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα στις περιοχές που χρειάζονταν ενίσχυση και συσπείρωση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσµατος. Τα στελέχη αυτά θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία µε τη γραµµατέα της Κ.Ε. του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου, τον υπεύθυνο του Οργανωτικού Γραφείου, Γιάννη Βουλγαράκη, και τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου, Μανώλη Καπνισάκη.

«Είμαι ανοιχτό βιβλίο»

«Εγώ είµαι ανοιχτό βιβλίο, για τον Κασσελάκη δεν ξέρω». Αυτό ήταν το µήνυµα που έστειλε ο Ν. Ανδρουλάκης, µιλώντας στον «Αθήνα» 9,84, κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει µπει σε ένα τοξικό παιχνίδι. Τη δική µου πορεία τη γνωρίζουν όλοι. ∆εν είµαι ένα άγνωστο πράγµα, που ήρθε ξαφνικά στην Ελλάδα και έχει µια απίθανη ασυλία από τα ΜΜΕ. Στην προσωπική και πολιτική µου διαδροµή δεν υπάρχουν κενά. Είµαι ανοιχτό βιβλίο. Πήγα σε δηµόσιο σχολείο, σπούδασα σε δηµόσιο πανεπιστήµιο, εργάστηκα. Εάν είχα γράψει άρθρα υπέρ του κ. Μητσοτάκη και ετοιµαζόµουν να γίνω υπουργός του, θα µε είχαν ξεσκίσει τα ΜΜΕ. Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε έναν αρχηγό µε τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα έλεγαν;», ανέφερε µεταξύ άλλων.