Προσφορά της «Εζενί» για τις επιζήσασες από πολέμους

Σε δείπνο µε οικοδεσπότες τους επικεφαλής της γκαλερί «Γκαγκοσιάν», στο Λονδίνο, εντοπίσαµε την Ευγενία Νιάρχου - φωτογραφηµένη από την αδερφή της, Ηλέκτρα. Με φόντο ένα υπέροχο τραπέζι και µεθυστικά φιόρα, πόζαρε ανέµελη. Σε δεύτερο χρόνο, την εντοπίσαµε στα Selfridges, στα γνωστά πολυκαταστήµατα, που έγιναν και επιτυχηµένο σίριαλ. Στον έκτο όροφο, για την ακρίβεια, των πολυκαταστηµάτων φωτογραφήθηκε και σόλο και µε άλλες κυρίες, µε τις οποίες ένωσε τις δυνάµεις της, διαθέτοντας δηµιουργίες της για καλό σκοπό: Η Venyx, η εταιρεία της «Εζενί», διέθεσε προϊόντα της στο πλαίσιο του Boot Car Sales και της βρετανικής ΜΚΟ Women For Women. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 365.000 (λίρες, παρακαλώ, όχι ευρώ), που θα δοθούν σε επιζήσασες από πολέµους. Mπράβο τους!

Ένας Έλληνας πρωθυπουργός των Ζουλού

Είναι οµογενής, δηλωµένος gay και θέλει να γίνει πρωθυπουργός των Ζουλού! Ο 33χρονος Κρις Πάπας έχει ήδη κερδίσει το αξίωµα του δηµάρχου στην περιοχή Ουµνγκένι, µε τους 120.000 κατοίκους, της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ. Καθώς ανήκει στο αντιπολιτευόµενο κόµµα της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας, που εκφράζει τη λευκή µειοψηφία της Νότιας Αφρικής, η νίκη του αποτέλεσε έκπληξη πρώτου µεγέθους. Και τώρα βάζει πλώρη για υψηλότερο θώκο, αυτόν του πρωθυπουργού. Ολοι στη χώρα συµφωνούν ότι κανένας άλλος λευκός, πόσω µάλλον και gay και metrosexual και µε pop στυλ (παράλληλα όµως και δυναµικός - ιδού η διαφορά), δεν θα γινόταν τόσο αποδεκτός εκεί όπου το 1962 συνελήφθη ο Νέλσον Μαντέλα, για να περάσει σχεδόν 30 χρόνια στη φυλακή στον αγώνα του κατά του απαρτχάιντ. Με τη νίκη.

«Mεγαλώνει» στον Κήπο του Μεγάρου...

...και το διατρανώνει ο Πάνος Μουζουράκης. Ο Κρητικός, που στις 24/5 γιόρτασε τα 45α γενέθλιά του, στις 20/6 µας κλείνει ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για να µυηθούµε ξανά στο «Φίλα µε ακόµα» -από τα αγαπηµένα remixes µας από τα πιο παλιά του σουξέ- και στα καινούργια του, «µεγαλωµένα», πιο µεστά, ώριµα τραγούδια και από έναν χώρο όπου µέχρι και δέκα χρόνια πριν δύσκολα θα φανταζόµασταν πως θα τον ακούγαµε. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασµένος. Να προσθέσουµε -το επισηµαίνουµε, γιατί ελάχιστοι το ξέρουν- ότι έχει γεννηθεί στη Ζυρίχη. Και ότι συστήθηκε στο κοινό από τους «Singles». Το τελευταίο η πλειονότητα θα το θυµάστε. Oσο για τον γάµο και την πατρότητα; «Πετάει» ο Πάνος, τα απολαµβάνει (και φαίνεται).

Από άλλο έργο

  • Mετά τους Γάλλους, που την έχουν «ανακαλύψει» από το ’80 -και θα σας το πουν µ’ ένα στόµα, µια φωνή οι ντόπιοι-, τώρα την «ανακάλυψε» η Μ. Βρετανία και συγκεκριµένα η «Mirror». ∆ιθυράµβους γράφει το ταµπλόιντ, που διαβάζουν εκατοµµύρια, για την Αλόννησο, την οποία χιλιάδες Γάλλοι και σε δεύτερο χρόνο Γερµανοί επισκέπτονται σαράντα χρόνια τώρα. Και το οποίο και προσωπικά το βρίσκω απλώς συναρπαστικό. ∆εν υπάρχει ούτε µία παραλία της που να µην είναι πεντακάθαρη και γαλαζοπράσινη. Και η θερµοκρασία; Μούρλια το νερό, δροσερό. Φαντάζοµαι άλλωστε ότι κανείς σας, ως Ελλην, δεν επιδιώκει θάλασσα-θερµοσίφωνα. «Κρυµµένο διαµάντι, χωρίς ορδές τουριστών», χαρακτηρίζει την «πριγκιποπούλα των Σποράδων» το βρετανικό ΜΜΕ, «για τα κρυστάλλινα νερά, το µαγευτικό τοπίο και την πλακόστρωτη Χώρα της». Μνεία XXL, όπως θα του άξιζε, δεν κάνει στον τόνο Αλοννήσου, το γαστρονοµικό διαµάντι της (είναι µηδέν οι άλλοι τόνοι µπροστά σε αυτό το θεσπέσιο έδεσµα, που φτιάχνεται είτε ψητό µε λεµόνι είτε µε ζυµαρικά). Ανατρέχοντας σε άλλες οµορφιές της, θα αναφερθώ σε αυτά τα µαγικά, πρωτόγνωρα «ντυµένα» µε µπουκαµβίλιες και άλλα λουλούδια, βράχια στην πλαζ στη Χώρα της, το Πατητήρι.
  • Η Αλόννησος είναι λιγότερο προβεβληµένη στην µπροσούρα από άλλα νησιά των Σποράδων (όπως η Σκιάθος και η Σκόπελος), αλλά διαθέτει µοναδικές οµορφιές και cool τουρίστες. Τα Γαλλάκια συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία των παιδιών που µπορεί να βλέπεις να παίζουν συνέχεια και να µην τα ακούς και αυτό είναι µαγεία - αποδεικνύει και το ανήσυχο πνεύµα των ανήλικων και την αγωγή που έχουν λάβει από τους γονιούς τους. Θα εστιάσω ειδικά στη Μηλιά, όπου βρήκα τον παράδεισό µου κολυµπώντας. Θα κάνω focus και στην άµµο της, που είναι τόσο όσο παχιά, προκειµένου να µην την παίρνει ο αέρας. Και στους, επίσης όσο πρέπει, chic λουόµενους, που δεν προβαίνουν σε επίδειξη λογότυπων, αλλά είναι comme il faux κάθε στιγµή. Για να µη νιώσετε άσχηµα αν κυκλοφορήσετε µε µαγιό φτηνότερο από ένα Dior, λόγου χάρη.
  • Θα επικεντρωθώ και στο ότι οι... γάτες του νησιού είναι ξεχωριστές: Το πρώτο µου βράδυ, προ τετραετίας, «επισκέφθηκε» το δωµάτιο, καθώς το παράθυρο το είχα αφήσει ανοιχτό, µια τετράποδη κούκλα -προτάσσοντας το ηχηρό της «νιάου», θέλησε αµέσως να κάνει αισθητή την παρουσία της- και όχι µόνο στρογγυλοκάθισε, αλλά κοιµήθηκε (µε το «άστε ντούε», ετσιθελικά και χωρίς να το διαπραγµατευτεί) όχι δίπλα, αλλά πάνω στο κρεβάτι. Θέλετε να σας περιγράψω και πώς κύλησαν οι διακοπές σε αυτόν τον ευλογηµένο τόπο, όπου έχω γευτεί τον πιο οικονοµικό αστακό και καραβίδα; Ο-νει-ρι-κά! Πώς θα κλείσω; Με τον Βαγγέλη, τον super star από τις φώκιες-celebrities της Αλοννήσου, που ενδέχεται να αντικρίσετε στον Ρουσούµ Γιαλό, αλλά συνηθέστερα κυκλοφορεί τα απογεύµατα -και δεν σνοµπάρει τους τουρίστες- στο Πατητήρι. Ποζάρει µεν για φωτογράφηση, αλλά προσοχή: Μη βιαστείτε να χαϊδέψετε τον µεσιέ Vangelis, «παίζει» να σας δαγκώσει.