Κέρδισε τη «μάχη» στον ΣΠΑΠ ο Ξυπολυτάς

Ο δήµαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, κατάφερε και κέρδισε στις πρόσφατες επαναληπτικές εκλογές τον Σύνδεσµο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και είναι ο νέος πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του. Αναδείχθηκε νικητής σε διαδικασία αρχαιρεσιών στον Σύνδεσµο, επικρατώντας του συνυποψηφίου του, Βλάσση Σιώµου, µε 18 ψήφους, έναντι 15 του αντιπάλου του. Επίσης στην κάλπη βρέθηκαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια. Υπενθυµίζεται πως των επαναληπτικών εκλογών της Πέµπτης 23 Μαΐου είχαν προηγηθεί εκείνες της ∆ευτέρας 11 Μαρτίου, στις οποίες είχε αναδειχθεί πρόεδρος ο κ. Σιώµος. Η πρώτη εκλογική διαδικασία είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Αττικής, η οποία είχε κρίνει ότι η σύγκληση της διαδικασίας είχε γίνει µε λάθος τρόπο. Ο µέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώµος, έπειτα από τέσσερις θητείες, θα παραδώσει τα ηνία στον δήµαρχο Κηφισιάς, για να διαχειριστεί τον φορέα σε µια κρίσιµη χρονική στιγµή, εν µέσω αντιπυρικής περιόδου και µε πολλές προκλήσεις µπροστά του, αλλά µε πλούσια παρακαταθήκη. Την ίδια ώρα, εκκρεµεί το ζήτηµα της αποχώρησης του ∆ήµου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ, που αποτελούσε ιδρυτικό µέλος του. Η απόφαση αποχώρησης είχε καταπέσει και αυτή στην Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση για τυπικούς λόγους, αλλά αναµένεται το επόµενο διάστηµα η δηµοτική Αρχή Πεντέλης να επαναφέρει το θέµα. Σε κάθε περίπτωση, η νέα διοίκηση του ΣΠΑΠ θα πρέπει να τρέξει άµεσα προληπτικά έργα και ό,τι χρειάζεται, διότι λόγω των ζητηµάτων που είχαν προκύψει µε το ∆.Σ. όλες οι ενέργειες είχαν «παγώσει».

Ποιος δήµαρχος κυκλοφορεί µε εστεµµένο µοντέλο του εξωτερικού σε όλη την πόλη; Μάλιστα, πήγαν ακόµα και βαρκάδα µαζί. Μην πάει ο νους σας στο κακό… Είναι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας.

Ευρώπη

Η Ευρώπη… πάει στον ∆ήµο Βάρης-Βουλιαγµένης την Τρίτη, µε τον δήµαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να είναι οικοδεσπότης σε συζήτηση για το µέλλον της Ευρώπης, το διακύβευµα των εκλογών, αλλά και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φυσικά, στη συζήτηση συµµετέχουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των κοµµάτων, που θα απαντήσουν σε ερωτήµατα και θα εκφράσουν τις θέσεις τους.

Σε ο,τι διοργανώνει ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, επικρατεί το αδιαχώρητο. είτε καλλιτεχνική εκδήλωση είναι είτε ομιλία, γίνεται το «πατείς με... πατώ σε».

Δεσμεύσεις

Με τους νέους τα είπε ο δήµαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, σε ειδική και πρωτότυπη εκδήλωση, που πραγµατοποίησε στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. Ο Π. Μανούρης περιέγραψε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον δήµο και προχώρησε σε δύο δεσµεύσεις προς τους νέους της πόλης. Πρώτη, να γίνει η Νέα Ιωνία πόλη για να ζεις και όχι µόνο για να κοιµάσαι και, δεύτερη, να ανταποκριθεί άµεσα στο αίτηµα των φοιτητών να υπάρξουν δροµολόγια λεωφορείου προς τις σχολές στου Ζωγράφου.

Εργο πνοής

Εργο πνοής για το ΟΑΚΑ µε υπογραφή Νίκου Χαρδαλιά, καθώς µε χρηµατοδότηση της Περιφέρειας Αττικής εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του µεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας. Ακόµα ένα δείγµα γραφής της διοίκησης Χαρδαλιά, αφού για 20 και πλέον χρόνια δεν είχε γίνει καµία απολύτως παρέµβαση. «Σε έναν χρόνο από τώρα, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν στη διάθεσή τους έναν υπερσύγχρονο χώρο αθλητισµού, πλήρως λειτουργικό και ασφαλή, όπως αξίζει στα “χρυσά” παιδιά µας, που µε τις επιδόσεις τους µας έχουν κάνει εθνικά υπερήφανους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ποιοι πρώην δήµαρχοι είναι… υπ’ ατµόν για να δουν πώς θα τα πάνε οι νέες δηµοτικές Αρχές και να πάρουν τις αποφάσεις τους για τις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2028;

Μνημόνιο συνεργασίας

Μνηµόνιο συνεργασίας υπεγράφη µεταξύ του δηµάρχου Νέας Σµύρνης, Γιώργου Κουτελάκη, και του δηµάρχου Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα, στα ζητήµατα των ενεργειακών. Ο ∆ήµος Νέας Σµύρνης είναι ο επόµενος που εντάσσεται στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συµµαχία, για την οποία ο δήµαρχος Αθηναίων είχε πει ότι σε λίγο από Αθηναϊκή θα γίνει… Εθνική!

Προσφυγή Κεχαγιά

Στην Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας προσέφυγε η πρώην δήµαρχος Πεντέλης ∆ήµητρα Κεχαγιά για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου των οικονοµικών του δήµου κατά τη δική της δηµαρχιακή περίοδο, 2019-2023. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως από τη σηµερινή δηµοτική Αρχή γίνεται προσπάθεια «να µηδενιστεί το έργο της και να σπιλωθεί το πρόσωπό της».

Εκλογή

Με µακρά εµπειρία στα ζητήµατα ανακύκλωσης, διόλου τυχαία ήταν η εκλογή του Νίκου Αβραµίδη, πρώην αντιδηµάρχου Αθηναίων, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε∆ΣΝΑ.