Ποιες αλήθειες κρύβονται στο «πόθεν έσχες» του Τάιλερ

Υπό το βάρος της κριτικής που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επειδή µέχρι τώρα δεν έχει ενηµερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για την προέλευση των χρηµάτων που δαπανά για να διάγει πολυτελή βίο, τον οποίο άλλωστε διαφηµίζει µε το να προβάλλει την αξιοζήλευτη ακίνητη περιουσία του, καλό θα είναι να γνωρίζει πως στη διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» του δεν εµπλέκονται γραφειοκρατικά µόνο οι αρµόδιες Αρχές, αλλά και κάποιοι «καχύποπτοι» δικηγόροι µε αριστερές καταβολές, που τον «ψάχνουν» σε όλα τα µήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ιδιότυπης έρευνας που διεξάγουν, επειδή ακριβώς υποψιάζονται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να «κρύβει την αλήθεια», όταν η απάντησή του για την περιουσιακή του κατάσταση προς τους δηµοσιογράφους συνοψίζεται στη φράση «δεν είστε λογιστές µου», εκτιµούν ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στο τέλος αλλιώς. Οχι δηλαδή µόνο από το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά µέσα από τη ∆ήλωση Περιουσιακής Κατάστασης που υποχρεούται βάσει του νόµου να καταθέσει ο Τάιλερ Μακµπέθ, από τη στιγµή που εµφανίζεται ως νόµιµος σύζυγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον ο γάµος τους δεν είναι νοµικά ανυπόστατος ή άκυρος, τότε ο Τάιλερ Μακµπέθ θα πρέπει να καταθέσει και αυτός «πόθεν έσχες». Τι σηµαίνει αυτό, σύµφωνα µε όσους παρακολουθούν µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον την οικονοµική επιφάνεια του Στ. Κασσελάκη; Πως µέσα από τη ∆ήλωση Περιουσιακής Κατάστασης που θα καταθέσει ο Τάιλερ Μακµπέθ θα αποκαλυφθεί και σε τίνος το όνοµα έχουν αγοραστεί τα σπίτια που προβάλλει ο Στ. Κασσελάκης ως δικά του, αλλά και το εάν στο πλαίσιο της συζυγικής τους πορείας έχουν στήσει και άλλες εταιρείες σε γειτονικές χώρες της Ελλάδας, όπως στη Βουλγαρία.

Τα τέσσερα ερωτήματα

Επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως τουλάχιστον δηλώνει στις συνεντεύξεις που δίνει για να αποδείξει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», θα θέλαµε να του θέσουµε ορισµένα ερωτήµατα, και ας µην είµαστε λογιστές, αλλά περίεργοι δηµοσιογράφοι.

1. Τα σπίτια που εµφανίζει ως δικά του σε Νέα Υόρκη, Κολωνάκι και Σπέτσες είναι δικά του ή στο όνοµα κάποιων άλλων; Θα είναι δηλωµένα στο δικό του «πόθεν έσχες»;

2. Είχε ποτέ στο πλαίσιο της πολυσχιδούς επιχειρηµατικής του δραστηριότητας ιδρύσει εταιρεία µαζί µε τον σύζυγό του, Τ. Μακµπέθ, στη Βουλγαρία;

3. Εχει αποκτήσει χρυσή βίζα από χώρα των Βαλκανίων, που χρησιµοποιεί για να καλύπτει τις καταναλωτικές του ανάγκες εντός της Ελλάδος;

4. Θα απαντήσει ποτέ ποιοι «εγγυήθηκαν» για λογαριασµό του, προκειµένου να πάρει δάνεια για να εµπλακεί στις επενδύσεις µε τα αστακοκάραβα;

Το μήνυμα θα έχει κόστος

Στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης της Ν.∆. στη Λάρισα, παρουσία και του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόµµατος Ευ. Μεϊµαράκη, ο βουλευτής της περιοχής, Μάξιµος Χαρακόπουλος, έστειλε το εξής µήνυµα σε όσους συµπολίτες του σκοπεύουν να µη δώσουν θετική ψήφο στη Ν.∆. σε ένδειξη διαµαρτυρίας για σειρά ζητηµάτων. Συγκεκριµένα, ανέφερε: «Ακούω πολλούς φίλους µου που µου λένε ότι θέλουνε να στείλουνε µήνυµα στις ευρωεκλογές, “γιατί µας ενόχλησε ο γάµος των οµοφυλόφιλων -όπως και εµένα-, γιατί µας ενόχλησε το γεγονός ότι στις αποζηµιώσεις για τον “Daniel” υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες, γιατί οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά ήταν τόσο προβληµατικές, από συστάσεως του Οργανισµού, για ό,τι, για ό,τι, για ό,τι...”. Κοιτάξτε, µήνυµα χωρίς κόστος δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών στο 33%, στο αποτέλεσµα των προηγούµενων ευρωεκλογών. Εάν περάσουµε κάτω από αυτόν τον πήχη, προφανώς και δεν θα πέσει η κυβέρνηση, η οποία έχει άλλα τρία χρόνια για να υλοποιήσει το πρόγραµµά της. Αλλά αντιλαµβάνεστε ότι θα µπούµε σε µια περιπέτεια, υπό την έννοια ότι τα κόµµατα της αντιπολίτευσης θα θέτουν συνεχώς ζήτηµα αναντιστοιχίας λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και αυτό θα έχει επιπτώσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρά την αµφισβήτηση που δέχεται για τον τρόπο µε τον οποίο πολιτεύεται στον δηµόσιο βίο της χώρας, δεν δείχνει να ανησυχεί για το αποτέλεσµα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.


Το επτάψυχο ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη δεύτερη θέση στις ευρωπαϊκές εκλογές και µε ένα πολύ ενισχυµένο ποσοστό και θα δείτε ότι την επόµενη µέρα η συζήτηση θα είναι για το πώς θα µπορέσουµε να κινητοποιήσουµε ακόµα περισσότερες προοδευτικές και κοινωνικές δυνάµεις που αγωνιούν για το µέλλον της χώρας απέναντι στην πολιτική της Ν.∆.», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στα «Π» ο γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Στο ερώτηµα πού µπορεί να εδράζεται η αισιοδοξία του, αυτή η απάντηση περιλαµβάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Μία όµως είναι η κυρίαρχη και τη δίνει για λογαριασµό όλων ο Κ. Λαλιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι επτάψυχο».

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κόσµος που έµεινε στο κόµµα και επί Στ. Κασσελάκη γιατί δεν αποχώρησε από αυτό ο Αλ. Τσίπρας. Τι σηµαίνει αυτό; Οτι στις ευρωεκλογές όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε ένδειξη διαµαρτυρίας θα κάνουν άλλες επιλογές πάνω στην κάλπη.

«Κέρδισε» τη Θεσσαλονίκη

Τη Θεσσαλονίκη επέλεξε, την περασµένη Πέµπτη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.∆. Ορέστης Οµράν για να κάνει την κεντρική του εκδήλωση για τη Μακεδονία. Πολλοί βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τον διεθνή δικηγόρο εκ Βρυξελλών, πολύ περισσότεροι όµως έφυγαν εντυπωσιασµένοι από την ποιότητα του ίδιου του Οµράν. Μεστός πολιτικός λόγος, βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών ζητηµάτων -άλλωστε αποτελεί και νοµικό εκπρόσωπο και της Ελλάδας στα διεθνή δικαστήρια-, ορθή επιχειρηµατολογία και, κυρίως, ανθρώπινη προσέγγιση από τον νεότερο εταίρο διεθνούς δικηγορικής εταιρείας.