Τα εύσημα Μητσοτάκη στον Φωστηρόπουλο

Μάθαµε ενδιαφέρον παρασκήνιο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριµένα πού «έπεσε το µάτι» του και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δίνοντας µάλιστα και τα εύσηµα στον δήµαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο. Συγκεκριµένα, τη στιγµή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπινε µε τον δήµαρχο έναν εσπρέσο, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος είχε µαζί του έναν µικρό καφέ κάδο βιοαποβλήτων και τις σχετικές σακούλες. Μάλιστα, ο δήµαρχος εξήγησε στον πρωθυπουργό πως στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων ο ∆ήµος Παλαιού Φαλήρου πρωτοπορεί και έχει καταφέρει να φτάσει το 7,5% των απορριµµάτων της πόλης να είναι τα βιοαπόβλητα και αυτός ο εξοπλισµός να µοιράζεται στους κατοίκους εντελώς δωρεάν. Τότε ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε τον καφέ κάδο στους παρευρισκοµένους και είπε ότι «έτσι πρέπει να κάνουµε. Θα πρέπει να αναπτύξουµε ακόµα περισσότερο αυτό το κοµµάτι», γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο πολιτισµός ξεκινάει από την καθηµερινότητά µας». ∆εν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζει ο Γ. Φωστηρόπουλος για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στον ∆ήµο Παλαιού Φαλήρου και µάλιστα στα ζητήµατα της καθηµερινότητας των πολιτών. Εχει ρίξει µεγάλο βάρος σε αυτόν τον τοµέα και δεν είναι τυχαία η συντριπτική επανεκλογή του στις αυτοδιοικητικές κάλπες του περασµένου Οκτωβρίου. Αλλος ένας τοµέας, εκτός του περιβάλλοντος, που θεωρείται προτεραιότητα για τον δήµαρχο Παλαιού Φαλήρου είναι η υγεία των πολιτών, γι’ αυτό και πραγµατοποιούνται πλούσιες σχετικές δράσεις από τον δήµο.

Ποιος αιρετός προαλείφεται για «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»; Μάλιστα, ετοιµάζεται να κατέβει ως επικεφαλής δηµοτικής παράταξης, ακόµα και στην περίπτωση που ο νυν δήµαρχος αποφασίσει να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Στοπ στο τέλος ταφής

Φρένο στην επιβολή του τέλους ταφής απορριµµάτων επιχειρεί να βάλει το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΚΕ∆Ε και ο πρόεδρός της, Λάζαρος Κυρίζογλου, µε την κατάθεση στο Συµβούλιο της Επικρατείας αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί επιβολής του, προκειµένου να σταµατήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση.

Στο… και πέντε ο καθαρισμός των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο, μιας και βρισκόμαστε έναν μήνα από την αρχή της.

Ξεχωριστή συνάντηση

Ιδιαίτερα θερµή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι 30 φοιτητές των Τµήµατος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου της Σανγκάης στον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης τουρισµού ITB China 2024 κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα. Ο Ν. Χαρδαλιάς τούς χαρακτήρισε πρεσβευτές φιλίας των δύο λαών και τους προσκάλεσε να τους ξεναγήσει προσωπικά στην Αθήνα. Εδειξε επίσης ενθουσιασµό για τη δυναµική εκπροσώπηση των γυναικών στη σύνθεση της αποστολής των φοιτητών. Είναι, εξάλλου, γνωστό πόσο εµπιστεύεται ο ίδιος το γυναικείο φύλο, αξιοποιώντας σηµαντικό αριθµό γυναικών (µε απόλυτη µάλιστα ποσόστωση) σε κρίσιµους τοµείς του διοικητικού σχήµατος της νέας περιφερειακής Αρχής.

Ποιος πρώην δήµαρχος ζητούσε διακαώς να παραµείνει «δεξί χέρι» νυν δηµάρχου και µάλιστα αφήνει να εννοηθεί δεξιά κι αριστερά ότι τον στηρίζει, αν και ο νυν δήµαρχος τον «έκοψε»;

Συνάντηση

Τετ-α-τετ µε τον Φρ. Ολάντ είχε ο δήµαρχος Αθηναίων, Χ. ∆ούκας (φωτ.), στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Επιχειρηµατικότητας. Ο κ. ∆ούκας τού παρουσίασε την αυτοδιοικητική ατζέντα, µε έµφαση σε θέµατα περιβάλλοντος και ανθεκτικότητας, και τον ευχαρίστησε για τη συµβολή του στο να µείνει η Ελλάδα στο ευρώ. «Πρώτα από όλα η Ευρώπη είχε συµφέρον να µείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», απάντησε ο Γάλλος πρώην πρόεδρος.

Τα… έψαλε

Κατά την οµιλία του, µε αφορµή τις εορτές µνήµης της θυσίας των Σουλιωτών, ο δήµαρχος Σουλίου, Θανάσης Ντάνης, δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την αδιαφορία που έχει επιδειχθεί τα τελευταία χρόνια προς τον ιστορικό τόπο. Ζήτησε µάλιστα από τους πολιτικούς εκπροσώπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αποχαιρετισμός

Συγκινητικό ήταν το µήνυµα του δηµάρχου Κυθήρων, Ευστράτιου Χαρχαλάκη, για τον θάνατο του πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου. Ο δήµαρχος αποκάλυψε πως ο πρώην διοικητής ήταν λάτρης των Κυθήρων, αλλά και προσωπικός του φίλος.

Αμετακίνητος

Αµετακίνητος ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, ∆ηµήτρης Μαραβέλιας, παρά τις αλλαγές που έγιναν στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του φορέα. Κάτι σηµαίνει αυτό!