Γεννήθηκε στα µέσα της δεκαετίας του 1980 στην Αθήνα, όπου και µεγάλωσε. Τα παιδικά του χρόνια είναι συνδεδεµένα µε το Παγκράτι, όπου έµεναν οι παππούδες του. «Εισέπραξα αγάπη και τρυφερότητα από την οικογένειά µου και το ίδιο προσπαθώ να κάνω και µε τα παιδιά µου. Το διαζύγιο των γονιών µου ήταν µια δύσκολη στιγµή, αλλά η εξαιρετική σχέση που κράτησαν µεταξύ τους µε βοήθησε πολύ να συνεχίσω να ζω σε ένα ενιαίο οικογενειακό περιβάλλον», λέει στο «Secret» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς.

Εχει διαγράψει µια εξαιρετικά δραστήρια και επιτυχηµένη καριέρα ως δικηγόρος-εργατολόγος από το 2010, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο. Εχει, όµως, δηµιουργήσει και µια όµορφη οικογένεια. Με τη σύζυγό του, Χριστίνα, έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. «Οι στιγµές που τις έχω αγκαλιά και παίζω µαζί τους είναι οι πιο ξέγνοιαστες της καθηµερινότητάς µου. Είναι πολύ ζωηρές µεν, αλλά το απολαµβάνω, αν και λείπω πολλές ώρες από το σπίτι λόγω δουλειάς. Ευτυχώς, η γυναίκα µου, η Χριστίνα, είναι πιο ψύχραιµη και έτσι οµαδικά αντιµετωπίζουµε τις όποιες δυσκολίες. Θαυµάζω τη γυναίκα µου, που καταφέρνει να αντεπεξέρχεται τόσο στις υποχρεώσεις της δουλειάς όσο και στο µεγάλωµα των παιδιών. Υπάρχει πολυφωνία στο σπίτι, αν και, αν κάποια στιγµή µαλώσω τα κορίτσια, κάνουν κόµµα µε τη µαµά τους και µου λένε πως αποφασίζουν εκείνες», εξοµολογείται ο Κώστας Τσουκαλάς.

Κώστας Τσουκαλάς: «Από όταν έγινα κοριτσοµπαµπάς, προσπαθώ να βλέπω τον κόσµο µέσα από τα µάτια τους»

Ως πατέρας, όµως, έχει και πολλές ανησυχίες. «Από όταν έγινα κοριτσοµπαµπάς, προσπαθώ να βλέπω τον κόσµο µέσα από τα µάτια τους, µέσα από τα µάτια ενός κοριτσιού ή µιας αυριανής γυναίκας. Προφανώς αγχώνοµαι για αυτές και θέλω να είναι ευτυχισµένες. Ενα έντονο φαινόµενο της εποχής είναι ο σχολικός εκφοβισµός. Ενα άλλο ζήτηµα που απασχολεί την κοινωνία µας είναι οι γυναικοκτονίες. Τα πολλά περιστατικά που συµβαίνουν τελευταία είναι µια τραγική υπενθύµιση ότι πρέπει να αγωνιστούµε για ένα ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες µας», λέει ο ίδιος.

Του αρέσει το σινεµά και έχει αφιερώσει ώρες στις αίθουσες των κινηµατογράφων. Απολαµβάνει, όµως, και την ελληνική µουσική, µε ακούσµατα τόσο έντεχνα όσο και λαϊκά. «Μου αρέσει πολύ ο ∆ηµήτρης Μητροπάνος και ο Πασχάλης Τερζής, ενώ έχω µεγάλη αδυναµία στον Βασίλη Καρρά, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Από γυναικείες φωνές πάντα µε συγκινούσαν η Χάρις Αλεξίου και η Μαρία ∆ηµητριάδη. Ευχαριστιέµαι ιδιαίτερα το διάβασµα. Μικρός διάβαζα πιο πολύ πολιτικά βιβλία. Πλέον διαβάζω κυρίως Ιστορία, γιατί πιστεύω πως κάθε εργασία του µέλλοντος προϋποθέτει βαθιά µελέτη του παρελθόντος. Το καλοκαίρι διαβάζω πολλά αστυνοµικά βιβλία. Μέχρι να αποκτήσω οικογένεια, διάβαζα τουλάχιστον 15 βιβλία κάθε Αύγουστο. Πλέον ο χρόνος είναι περιορισµένος, ωστόσο µε την πρώτη ευκαιρία διαβάζω παλιές και νέες εκδόσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο για άσκηση και αθλητισµό, παρότι µικρός έπαιζα µπάσκετ», αναφέρει ο υποψήφιος Κώστας Τσουκαλάς.

«Θέλω να µεταφέρω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη φωνή της κοινωνικής πλειοψηφίας»

∆εν είναι επαγγελµατίας πολιτικός, ούτε ενδιαφέρεται να γίνει. «Το επάγγελµά µου, η δικηγορία, µου δίνει την αυτονοµία να µπορώ να κάνω επιλογές. Στη σηµερινή συγκυρία πιστεύω πως µπορεί να είµαι χρήσιµος για τη χώρα. Γνωρίζω τα προβλήµατα της κοινωνίας, γιατί ασχολούµαι καθηµερινά µε αυτά. Απευθύνεται σε µένα ο κόσµος για να βρω λύσεις στις δυσκολίες που περνάει. Τη φωνή αυτών των πολιτών, της κοινωνικής πλειοψηφίας, θέλω να µεταφέρω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε αυτή να ακούγεται δυνατά και να διαµορφώνει πολιτικές προς όφελος όσων δεν ανήκουν στις ελίτ», λέει σχετικά µε την υποψηφιότητά του στις επερχόµενες ευρωεκλογές µε το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισµένο µε πολιτικές ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας»

Για τον Κώστα Τσουκαλά ΠΑΣΟΚ σηµαίνει µεταρρυθµίσεις, σηµαίνει κοινωνικό κράτος, σηµαίνει αλλαγή. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο σηµαντικότερος πολιτικός του δεύτερου µισού του 20ού αιώνα, έκανε την αλλαγή χειροπιαστή πραγµατικότητα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισµένο µε πολιτικές ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, µε τη διαµόρφωση της µεσαίας τάξης, µε τις ίσες ευκαιρίες. Εχοντας µεγαλώσει τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου, έζησα τις µεγάλες αλλαγές και µεταρρυθµίσεις που έφεραν δικαιοσύνη και πρόοδο στη χώρα µας. Σήµερα συνεχίζω αυτό το όραµα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναµη που µπορεί να φέρει ξανά την αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα», καταλήγει.