Η Μαρία Κορινθίου είναι µια εξαιρετική ηθοποιός, µια πανέµορφη γυναίκα, µε ανήσυχο πνεύµα, πάντα καλοσυνάτη και µε θετική σκέψη. Αυτή την εποχή βρίσκεται στην Αµερική για επαγγελµατικούς λόγους, όπως αποκαλύπτει σήµερα στο «Secret».

*Διαβάστε εδώ: “Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά ήταν μαζί στα γενέθλιά του” - Η αποκάλυψη φίλου του

Είσαι στην Αµερική αυτή την περίοδο. Τι κάνεις; Θα σκεφτόσουν να µείνεις µόνιµα, εάν είχες κάποια καλή πρόταση;
Στην Αµερική βρίσκοµαι για διάφορους λόγους αυτή τη στιγµή. Το ταξίδι µου ξεκίνησε µε πρώτη στάση τη Βοστώνη και για το 10ο Συνέδριο «Ελληνική γλώσσα, πολιτισµός και ΜΜΕ» του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλιώτη του ελληνικού Πανεπιστηµίου Holy Cross, για τη διάσωση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Οµογένεια της Αµερικής. Συνέβαλα και εγώ σε αυτό το συνέδριο ως Ελληνίδα καλλιτέχνις και µέρος του πολιτισµού, αλλά και ως πρώην φοιτήτρια της Βοστώνης, µε την παρουσία µου και την οµιλία µου. ∆εύτερη στάση το Λος Αντζελες για το L.A. Greek Film Festival, όπου θα παραδώσω και δύο βραβεία σε βραβευµένες ταινίες στην τελετή λήξης. Είµαι και για κάποια πολύ σηµαντικά ραντεβού ταυτόχρονα… Αλλά, φυσικά, γι’ αυτά δεν µπορώ να επικοινωνήσω κάτι. Αν θα έµενα Αµερική; Ζούσα στην Αµερική για χρόνια πριν έρθω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριµένα στη Βοστώνη, που τη θεωρώ και σπίτι µου. Ναι, λοιπόν, για να απαντήσω στην ερώτηση, θα έµενα αν οι συνθήκες που µου δίνονταν ήταν κατάλληλες και σε συνδυασµό µε τις επιθυµίες της οικογένειάς µου.

Θα ξαναέκανες τηλεόραση; Σου έχουν γίνει προτάσεις για την επόµενη σεζόν;
Φυσικά και θα ξαναέκανα τηλεόραση. Την αγαπάω την τηλεόραση. Είναι µέρος της δουλειάς µου και των σπουδών µου και έχω µεγαλώσει µέσα σε αυτή. Υπάρχει πολλή οµορφιά µέσα της. Για την επόµενη σεζόν συζητάω διάφορα, αλλά είµαι πολύ προσεκτική για το τι ακριβώς θέλω πια στη ζωή µου, ως Μαρία και ως καλλιτέχνις, να επικοινωνήσω, αλλά και πού να καταναλώσω την ενέργειά µου.

Ναι, έχω δεχτεί αρκετές φορές πρόταση να ασχοληθώ με την πολιτική. Σε πολλές είπα "όχι". Οταν το κάνω λοιπόν, αν το κάνω ποτέ, θα είναι σίγουρα μέσα από την τέχνη μου

Με κόρη στην εφηβεία, πώς είναι η κατάσταση;
Η εφηβεία είναι ένας δύσκολος παράγοντας, που όλοι έχουµε περάσει, αλλά αυτή τη φορά το περνάω µε την ιδιότητα της µητέρας, οπότε είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Αν µε ρωτάς ποια είναι η πιο δύσκολη ηλικιακά περίοδος διαπαιδαγώγησης του παιδιού, φυσικά θα απαντήσω ότι είναι η εφηβεία. Το Ισµηνάκι βέβαια είναι ένα υπέροχο, πολύ συγκροτηµένο παιδί και έχουµε πολύ στενή σχέση, αλλά νοµίζω από τη µεριά του γονιού πιο πολύ πρέπει να βρει τα µέτρα και τα σταθµά και πώς θα διαχειριστεί το ξεκίνηµα µιας άλλης έντονης, κοµβικής στιγµής.

Θα άφηνες την κόρη σου να ασχοληθεί µε την υποκριτική;
Φυσικά! Είµαι της άποψης ότι στη ζωή αυτή που διανύουµε πρέπει να καταπιανόµαστε µε πράγµατα που λαχταρά η ψυχή µας. Που γεµίζουν την καρδιά µας, που τα λαχταράµε και τα ονειρευόµαστε. Ο,τι και να ακολουθήσουµε, αν το αγαπάµε, η επιτυχία είναι µονόδροµος.

Έχεις δεχτεί προτάσεις από κόµµατα για να ασχοληθείς µε την πολιτική;
Ναι, έχω δεχτεί αρκετές φορές. Σε πολλές είπα «όχι». Την πολιτική εγώ προσωπικά τη βλέπω και την εξετάζω από άλλη οπτική µεριά. Για εµένα πολιτική, κοινωνία και πολιτισµός συνάδουν και είναι άρτια συνδεδεµένοι όλοι οι φορείς µεταξύ τους. Αγαπώ τον κόσµο, αγαπώ να προσφέρω, αγαπώ τα κοινά, τον πολιτισµό. Οταν το κάνω λοιπόν, αν το κάνω ποτέ, θα είναι σίγουρα µέσα από την τέχνη µου.

Έχεις µετανιώσει για το γυµνό που έχεις κάνει;
∆εν µετανιώνω για τίποτα. Ό,τι είµαστε, ό,τι φέρουµε ως άνθρωποι είναι οι επιλογές µας, οι σκέψεις µας, ο λόγος µας. Ποτέ δεν αποποιήθηκα τη Μαρία, τον ερωτισµό που µπορεί να βγάζει και τη θηλυκή της πλευρά. Πολεµήθηκα γι’ αυτό πολύ. Όµως η δύναµη κάθε γυναίκας είναι η θηλυκή της πλευρά, η αύρα της και η ενέργειά της.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση; Πώς αντέδρασες;
Ναι, φυσικά µέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω δεχτεί, αλλά δεν στάθηκα εκεί. Θα µε τσάκιζε, υποθέτω. Πεισµώνω µε κάτι τέτοια και, παρόλο που ήµουν ένα κορίτσι καλοβαλµένο και ερχόµενο από Βοστώνη, όχι µόνο είχα το σθένος να αποκρούσω οποιαδήποτε τέτοια συνθήκη, αλλά µε έκανε να γυρίσω να πω: Αυτό που κάνω και θέλω να κάνω το κάνω γιατί η ψυχή µου το αναζητά. Αν το κάνω µε τον δικό τους τρόπο και θα είναι αυτό που θέλω, δεν θα είναι αυτό που λαχταρώ. Κράτησα και δεν διαπραγµατεύτηκα ποτέ την αλήθεια µου και την αυθεντικότητά µου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/06/2024