Τα «Ποσειδώνια» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

Ρεκόρ συµµετοχών από εκθέτες και συµµετοχές κατέγραψαν τα φετινά «Ποσειδώνια», ξεπερνώντας κάθε προηγούµενο. Κάτι που διαπίστωνε µε την καθηµερινή παρουσία του και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, ο οποίος δεν προλάβαινε να κόβει κορδέλες, να εγκαινιάζει περίπτερα και να µιλάει σε κάθε ναυτιλιακή εταιρεία για τη νησιωτικότητα και τα ζητήµατα και τις προτεραιότητες που έχουν προκύψει και χρήζουν επίλυσης. Ο κ. Παππάς εγκαινίασε το Εθνικό Περίπτερο του Παναµά παρουσία αξιωµατούχων διεθνών οργανισµών και ηγετών της παγκόσµιας ναυτιλίας. Ο ηγετικός ρόλος του Παναµά στον τοµέα της ναυτιλίας και των logistics σε διεθνές επίπεδο, αλλά και οι σηµαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα κέντρισαν το ενδιαφέρον του υφυπουργού στην κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσµο. Tο περίπτερο του Παναµά είναι συλλογική εθνική προσπάθεια του Οργανισµού Προώθησης Εξαγωγών και Επενδύσεων του Παναµά, του Ναυτιλιακού Οργανισµού του Παναµά (AMP), του Οργανισµού της ∆ιώρυγας του Παναµά και της πρεσβείας του Παναµά στην Ελλάδα, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 60 µέλη του Ναυτικού Επιµελητηρίου του Παναµά. Ο Γ. Παππάς όµως, που φηµίζεται για τον αυθορµητισµό και την ετοιµότητά του, παρά το πολύ σφιχτό και απαιτητικό του πρόγραµµα... οργάνωσε γενέθλια-έκπληξη στον ∆ιονύση Θεοδωράτο, πρόεδρο του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπ. Ναυτιλίας, µια τεράστια τούρτα εµφανίστηκε µε κεράκια, αιφνιδιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΕΕΝ και φυσικά συγκινώντας τον για τον ευχάριστο αιφνιδιασµό για τα ναυτικά γενέθλια!

Όλοι στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ολα τα αρµόδια υπουργεία βάζει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας στη Βουλή το θέµα της µαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύµατα στη Λαµία. Οι ερωτήσεις έρχονται µαζικά στο Τµήµα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Κοινοβουλίου, όπου ακολούθως θα εισέλθουν στην Ολοµέλεια, για να απαντηθούν από τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη (υπουργός Παιδείας, Θρησκευµάτων και Αθλητισµού), Νίκη Κεραµέως (υπουργός Εσωτερικών), Αδωνι Γεωργιάδη (υπουργός Υγείας), Ελευθέριο Αυγενάκη (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων) και Σοφία Ζαχαράκη (υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας). Το θέµα, µαθαίνω, θα το κάνει σηµαία η αξιωµατική αντιπολίτευση...

Πέµπτη 13 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες της και πάλι η Βουλή µετά την ευρωµάχη, για να επανέλθει σε ρυθµούς νοµοθετικής και κοινοβουλευτικής κανονικότητας.


Έρημη η Βουλή

Προεκλογικό άγχος επικρατεί στα στρατηγεία των κοµµάτων - τόσο πολύ που δεν πατάνε στα γραφεία τους στη Βουλή. Ο µόνος που καθηµερινά µπαίνει στο γραφείο του στο ισόγειο είναι ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ, που εργάζεται για την επόµενη ηµέρα! Τα γραφεία όλων των Κοινοβουλευτικών Οµάδων έχουν ερηµώσει και λειτουργούν µε προσωπικό ασφαλείας... Στους διαδρόµους του 2ου ορόφου δεν κυκλοφορεί κανείς και στο κτίριο επικρατεί απόλυτη ησυχία. Μοναδικοί επισκέπτες, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, που σπάνε τη σιωπή πίνοντας έναν καφέ στο άδειο Καφενείο, τώρα που µπορούν να το απολαύσουν χωρίς τα πηγαδάκια των βουλευτών.

Αυτοτρολάρεται

Αυτοσαρκαστικός, µε διάθεση να τρολάρει τον εαυτό του, εµφανίστηκε στα social media µε νέο βίντεο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιµόπουλος. Ο πολιτικός µηχανικός και καλός γνώστης των κατασκευαστικών θεµάτων ανέβασε βιντεάκι που έχει γίνει viral, όπου αναρωτιέται εάν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα του κάνει τη χάρη να ονοµάσει κάποιο από τα νέα έργα της συµπρωτεύουσας µε το όνοµά του, Σιµόπουλος. Οπως εξηγεί στο βίντεο, υπεγράφη η σύµβαση για να µετατραπεί, µε ευθύνη της Βουλής, το Παλατάκι, το γνωστό Κυβερνείο για τους Θεσσαλονικείς, σε χώρο πολιτισµού, και συνεχίζει αναρωτώµενος αν, έπειτα από τόσες προσπάθειες που έχει καταβάλει, είναι πολύ παράλογο να ζητήσει από τον πρωθυπουργό µια στάση έξω από το Παλατάκι να ονοµαστεί «Στάση Σιµόπουλου». Πριν από λίγους µήνες είχε προτείνει να µετονοµαστεί το µετρό ή η πλατεία Αριστοτέλους σε πλατεία Σιµόπουλου... και, κλείνοντας, απορεί εάν τώρα θα έχει κάποια τύχη.

Αδιέξοδο

Αναποτελεσµατικό, γραφειοκρατικό και ιδεοληπτικό, το πλαίσιο πυροπροστασίας των ακινήτων φέρνει σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες... ενώ πολύ επίκαιρο είναι το θέµα της ερώτησης που κατέθεσε προς το Εσωτερικών, το Κλιµατικής Κρίσης, το Πολιτικής Προστασίας και το Περιβάλλοντος σύσσωµη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Το θέµα έχει προκαλέσει χαµό και στους ΟΤΑ, που δεν µπορούν να το σηκώσουν. Την ερώτηση κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήµατος Αλλαγής, µε πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Απ’ ό,τι µαθαίνω... πώς και πώς περιµένουν και οι βουλευτές να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και στα έδρανά τους έπειτα από έναν έντονο προεκλογικό πυρετό, που δεν φαίνεται να πέφτει!


Συνωμοσιολογία

Για συνωµοσία µε σκοπό να κατεβάσει ρολά η ∆ΟΥ Χαλκίδας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, σε ερώτηση που έκανε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, Κωστή Χατζηδάκη, µετά τον χαµό και το σκάνδαλο που δηµιουργήθηκε το προηγούµενο διάστηµα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ µιλά για σχέδιο από τη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων για κατάργηση της ∆ΟΥ Χαλκίδας µε αφορµή την παράνοµη δράση του κυκλώµατος των εφοριακών, που δρούσε εντός της υπηρεσίας. Πρόκειται για µέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την υποβάθµιση των ∆ΟΥ και την κεντρικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσµα την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων... Ο κ. Μαρίνος δεν βλέπει πουθενά, φαίνεται, χρηµατισµό και εξαπάτηση.

Γραφείο με θέα

Νέους ενοίκους αποκτά σιγά-σιγά το Μέγαρο Μποδοσάκη, καθώς, σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, οι υπηρεσίες και οι διευθύνσεις της Βουλής που βρίσκονταν στο Μέγαρο Αρβανίτη και σε άλλα διάσπαρτα κτίρια έχουν µεταφερθεί στους νέους χώρους στη Λεωφόρο Αµαλίας. Στο νέο κτίριο θα έχει φυσικά δικό του γραφείο και ο πρωθυπουργός -το τρίτο- στον 6ο όροφο του µεγάρου, όπου από το γραφείο του θα απολαµβάνει τη θέα προς τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιµάρµαρο, τους Στύλους του Ολυµπίου ∆ιός, αλλά και την Ακρόπολη. Πολύ καλύτερη από εκείνη του Μεγάρου Μαξίµου. Στον 5ο όροφο θα βρίσκεται το γραφείο του Ακη Σκέρτσου, ενώ κάπου εκεί κοντά θα έχει τον δικό του χώρο και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.