Τον γνωρίσαµε µέσα από την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας και ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν. Πρόκειται για τον Ορέστη Οµράν-Κουκουβιτάκη. Γεννηµένος στην Αθήνα, µε καταγωγή από τα Χανιά και µεγαλωµένος στους Αµπελοκήπους. «Αγαπώ πολύ αυτή την περιοχή», µας αποκαλύπτει.

«Οταν επισκέπτοµαι το πατρικό µου, το µυαλό µου γεµίζει µε εικόνες. Με αναµνήσεις. Η δική µου ιστορία λοιπόν ξεκινά στην Αθήνα. Και έχω µια γλυκιά ιστορία να πω για τους γονείς µου. Η Κρητικιά µητέρα µου, από τα Χανιά, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον πατέρα µου, µε καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μεγάλος έρωτας!», εξοµολογείται στο «S».

Ορέστης Οµράν-Κουκουβιτάκης: «Οταν περνώ µπροστά από τα σηµεία όπου µεγάλωσα, µε πιάνει νοσταλγία»


Τα παιδικά του χρόνια είχαν µυρωδιά από αρισµαρί. «Αρώµατα από την Κρήτη. Ξέρετε, τη νιώθω σπίτι µου. Το πατρικό µου, και ας µεγάλωσα στην Αθήνα. Περνάω πολύ χρόνο στα Χανιά. Είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια και αγαπώ την Ελλάδα. Πήγα σχολείο στους Αµπελοκήπους. Οταν περνώ µπροστά από τα σηµεία όπου µεγάλωσα, µε πιάνει νοσταλγία. Γυρίζω πίσω τον χρόνο και θυµάµαι τα όνειρα που όλοι κάναµε. Τις δυσκολίες, αλλά και τα ωραία που µας έχει χαρίσει ο τόπος µας. Και αισθάνοµαι πολύ τυχερός, γιατί κατάφερα να πραγµατοποιήσω πολλά από τα όνειρά µου», περιγράφει ο Ορέστης Οµράν-Κουκουβιτάκης.

Με σκληρή προσπάθεια και από το µηδέν, ο Ορέστης Οµράν έχει καταφέρει πολλά µέχρι τώρα στη ζωή του. Σπούδασε στη Νοµική Αθηνών και µετά πήγε για σπουδές στην Αµερική µε υποτροφία. Σήµερα είναι εταίρος µεγάλης διεθνούς δικηγορικής εταιρείας.

«Οταν πήγα Βρυξέλλες, είδα πόσοι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα»

«Η ιστορία ξεκινά από τα µαθητικά µου χρόνια στο Β’ Πειραµατικό Λύκειο Αθηνών και καταλήγει στο Βέλγιο, µε ενδιάµεσο σταθµό την Αµερική. Ηταν ένας µακρύς δρόµος, που είχε πολλή δουλειά. Ξενύχτια, διάβασµα. Σήµερα είµαι εταίρος µεγάλης διεθνούς δικηγορικής εταιρείας και έχω επίσης διδακτορικό στο Συγκριτικό ∆ίκαιο, όπου κατά περιόδους διδάσκω ως επισκέπτης. Οταν πήγα Βρυξέλλες, πέρα από τη σκληρή δουλειά, για να µπορέσω να πετύχω σε πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, είδα πόσοι Ελληνες έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα. Ηθελα να βοηθήσω την Ελλάδα, να επιστρέψουµε ξανά στην πατρίδα µας. Ετσι, πήραµε µια πρωτοβουλία και το 2016 δηµιουργήσαµε µαζί µε φίλους το “Brain Gain” το 2016», λέει ο ίδιος, νιώθοντας περήφανος για όσα έχει καταφέρει µόνος του µέχρι τώρα.

Είναι εργατικός, στοχοπροσηλωµένος, του αρέσει το ποδόσφαιρο, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο τρέχει, γυµνάζεται και διαβάζει.

«Τα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας µε αγκάλιασαν από την πρώτη στιγµή»

Ο Ορέστης Οµράν-Κουκουβιτάκης ήταν πάντοτε ενεργός πολίτης, «από τα µαθητικά µου χρόνια στο Β’ Πειραµατικό Λύκειο Αθηνών. Η πρώτη µου ουσιαστική επαφή µε την πολιτική σε εθνικό επίπεδο ήταν το “Brain Gain”. Και ερχόµαστε στο 2024. Εχοντας αποκτήσει σηµαντική εµπειρία στο εξωτερικό, στις Βρυξέλλες, ανταποκρίθηκα στο προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλοντας να συµβάλω µε τις εξειδικευµένες γνώσεις µου, ιδίως, στα ευρωπαϊκά ζητήµατα. Συµµετείχα κι εγώ στην κρίσιµη εκλογική µάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που µε τίµησαν µε την ψήφο τους. Ξέρετε, η πολιτική για εµένα δεν είναι κάτι καινούργιο. Το µόνο καινούργιο ήταν οι προεκλογικές εκστρατείες. Πραγµατικά, δεν είχα ιδέα πόση κούραση µπορεί να έχει! Αλλά είµαι τόσο χαρούµενος. Μίλησα µε κόσµο, άκουσα τους προβληµατισµούς τους και εισέπραξα το ενδιαφέρον τους. Επίσης, τα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας µε αγκάλιασαν από την πρώτη στιγµή. Βρέθηκα δίπλα τους σε πολλές εκδηλώσεις, ενώ µε τίµησαν και στη δική µου µεγάλη προεκλογική συγκέντρωση».