Μία ηµέρα µετά τα εγκαίνια της πρώτης ατοµικής έκθεσης γλυπτικής στην Ελλάδα της Carole Feuerman, που πραγµατοποιήθηκαν µε µεγάλη επιτυχία στην γκαλερί «Kapopoulos Fine Arts», όπου η καλλιτέχνις φωτογραφήθηκε µε τους παρευρισκοµένους µπροστά στα περιζήτητα γλυπτά της, τις ολοζώντανες κολυµβήτριές της, η πρόεδρος της γαλλοελληνικής πολιτιστικής κίνησης Le Soleil Foundation, Άντα Ηλιοπούλου, διοργάνωσε το πριβέ πάρτι «Sea of love» προς τιµήν της, στο ατµοσφαιρικό εστιατόριο «Nyn Esti», µε θέα την Ακρόπολη, στον 4ο όροφο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η «Kapopoulos Fine Arts» έκανε ειδικά για τη βραδιά ένα installation στον χώρο µε τα πολυσυζητηµένα έργα της καλλιτέχνιδος, τις κολυµβήτριες, που είναι εµπνευσµένες από το ελληνικό καλοκαίρι. Την γκαλερί αντιπροσώπευσε η νέα γενιά της οικογένειας Καπόπουλου, η Νίκη και ο Γρηγόρης, που επισηµοποίησε το 2022 την αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα της γκαλερί µε την Carole στο Μαϊάµι. Κατά την άφιξη της Carole Feuerman, που συνοδευόταν από την Αντα Ηλιοπούλου, ο d.j. έπαιξε το «She is a rainbow» των Rolling Stones, για να θυµίσει σε όλους τη συνεργασία της µε το διάσηµο γκρουπ. Κατόπιν, κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ πάρτι, η γνωστή εικαστικός υπέγραψε βιβλία που δώρισε στους καλεσµένους.

Ανάµεσα στους 100 καλεσµένους, που ήταν κοινοί προσωπικοί φίλοι της Άντας Ηλιοπούλου και της εικαστικού, εντυπωσιακή ήταν η άφιξη της Μαίρης Φιξ, που φορούσε Daphne Valente, µαζί µε την Ειρήνη Νταϊφά. Εκεί ήταν και ο Μάριος Φραγκούλης µε τη µάνατζέρ του, Κική ∆ηµητριάδη, που ήρθαν µετά τη συναυλία του στην Ουάσινγκτον, κάνοντας ένα µικρό διάλειµµα από την καλοκαιρινή του τουρνέ.


«Επιμονή»

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Ισίδωρος Κούβελος, που συζήτησε µε την Carole Feuerman αρκετή ώρα για το επόµενο µεγάλο βήµα της. Η εικαστικός στη διάρκεια της βραδιάς ανακοίνωσε επισήµως τη συµµετοχή της µε τα έργα της στους Ολυµπιακούς 2024 του Παρισιού.

«Ένα από τα γλυπτά µου, που ονοµάζεται “The Diver”, θα βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Αϊφελ. Ένα άλλο γλυπτό µου, που εύστοχα ονοµάζεται “Perseverance” (Επιµονή), θα κοσµήσει το Ολυµπιακό Χωριό, συµβολίζοντας την ίδια την ουσία των αρχών της ζωής µου. Μέσα από επιµονή έχω ξεπεράσει εµπόδια και προκλήσεις, προχωρώντας πάντα προς τους στόχους µου. Θυµηθείτε, χρειάζεται µόνο ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιµονή για να επιτύχετε το µεγαλείο. Αγκαλιάστε το πνεύµα της επιµονής, γιατί είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις πραγµατικές σας δυνατότητες!», είπε η γνωστή εικαστικός.

Μαζί τους οι χολιγουντιανοί σταρ Παντελής Κοντογιάννης, πρωταγωνιστής της ταινίας «First line - Πρόµαχος», που γυρίστηκε µέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, και executive ambassador της καλλιτεχνικής κίνησης Le Soleil Foundation, και ο Θοδωρής Ζουµπουλίδης (Teo Alexander), γνωστός από το «True Blood» και executive.

Η έκπληξη της βραδιάς έφτασε πραγµατικά αργά, αλλά εντυπωσίασε. Ξαφνικά ακούστηκε το «Baby, let me take you home» των Animals και η τελευταία άφιξη ήταν ο θρυλικός τραγουδιστής Eric Burdon, που κατέφθασε στο «Nyn Esti» συνοδεύοντας την Ελληνίδα σύζυγό του, Μαριάνα Προεστού- Burdon. Στο πριβέ πάρτι έκαναν και την πρώτη κοινή εµφάνιση, έπειτα από αρκετό καιρό, ο Στράτος Τζώρτζογλου µε τη Σοφία Μαριόλα, διαψεύδοντας τις φήµες που τους ήθελαν χωρισµένους. Μάλιστα, την ώρα που πόζαραν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης την κρατούσε από τη µέση, ενώ στο χέρι του διακρινόταν και η βέρα!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/06/2024