Τα «κάλλη» της Αττικής διαφημίζει ο Χαρδαλιάς

Στο µακρινό Τορόντο του Καναδά βρέθηκε αυτή την εβδοµάδα ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, µε αφορµή τη διεξαγωγή της µεγάλης διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας και καινοτοµίας Collision Tech Conference, στην οποία συµµετείχε µε δικό της περίπτερο και η Περιφέρεια Αττικής, µαζί µε το ΕΒΕΑ και την Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εµπορίου, Enterprise Greece. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε αλλεπάλληλες επαφές µε εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων που είτε επενδύουν στη χώρα µας είτε σχεδιάζουν να το πράξουν το προσεχές διάστηµα, καθώς ένα από τα µεγάλα στοιχήµατα που έχει θέσει είναι να καταστεί η Αττική µια πρότυπη περιφέρεια µέσα από έναν νέο µητροπολιτικό σχεδιασµό. Ο περιφερειάρχης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, επιχειρεί να αναδείξει το ξεχωριστό πολιτιστικό και τουριστικό αποτύπωµα της Αττικής, που αποτελεί, άλλωστε, και το πιο βασικό στρατηγικό πλεονέκτηµα της περιοχής, το οποίο την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσµου. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα µπορούσε να µη συναντήσει και τους σηµαντικότερους tour operators π ου δραστηριοποιούνται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και προγραµµατίζουν ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών προς τη χώρα µας. Ο περιφερειάρχης αισθάνθηκε ιδιαίτερη συγκίνηση, πάντως, όταν συνάντησε τα µέλη της ελληνικής Οµογένειας του Τορόντο. «Μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόµετρα, αλλά µας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα µας», όπως τους είπε χαρακτηριστικά.

«Βράζει» δηµοτική παράταξη µε τις αποφάσεις του επικεφαλής. Οπως µαθαίνουµε, είναι στα όριά τους οι δηµοτικοί σύµβουλοι της εν λόγω παράταξης και, αν ξεκαθαρίσει το τοπίο, βλέπω βαθύ ρήγµα...

Διορατικός

Το τρέξιµο και οι κόποι του δηµάρχου Οινουσσών, Γιώργου ∆ανιήλ, έπιασαν τόπο και άλλο ένα σηµαντικό έργο θα υλοποιηθεί στο ακριτικό νησί. Ξέρει ότι η Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού ήταν το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον του νησιού και εξασφάλισε 1,66 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθµισή της.

Τη δυσαρέσκεια του το βάρος για υπηρεσιακούς παράγοντες εξέφρασε ο ∆ήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης. Ζήτησε στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων να είναι παρόντες.

Το βάρος

Ρίχνει µεγάλο βάρος στην αντιπυρική προστασία ο δήµαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος. Μάλιστα, θέλοντας να διαπιστώσει µε τα ίδια του τα µάτια τις επιχειρησιακές δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, παρακολούθησε τη δοκιµαστική πτήση του πρώτου drone πυροπροστασίας στο Αλσος Βεΐκου. Το drone είναι εξοπλισµένο µε θερµική κάµερα και θα περιπολεί µέρα-νύχτα από ύψος 120 µέτρων. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες είναι πολλές, αλλά πραγµατικά… αχρείαστο να είναι.

Μεγάλη η χάρη του

Η 3η Επιτροπή Παρακολούθησης Προόδου του Προγράµµατος «Αττική» 2021- 2027 πραγµατοποιήθηκε στην Αίγινα από την Περιφέρεια Αττικής. Οπως µαθαίνουµε, «πρωταγωνιστές» δεν ήταν µόνο η περιφέρεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο… Αγιος Νεκτάριος και συγκεκριµένα το εµβληµατικό µοναστήρι που είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε το νησί. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, στην οποία ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά ότι πάνω από 300 έργα, συνολικού προϋπολογισµού 440.582.434 ευρώ, χρηµατοδοτούνται αυτήν τη στιγµή από το Περιφερειακό Πρόγραµµα «Αττική» 2021-2027, εθεάθησαν στελέχη της περιφέρειας στο µοναστήρι για προσκύνηµα. ∆ύσκολο να περάσεις από την Αίγινα και να µην επισκεφθείς το µοναστήρι. Μεγάλη η χάρη του...

Για δύο πρόσωπα, βασικά στελέχη παρατάξεων, έχει φτάσει στα αυτιά µας η επιθυµία τους και η προσµονή τους να τεθούν επικεφαλής παρατάξεων. Αν δεν υπάρξει απόσυρση προσώπων, σκέφτονται ακόµα και ανεξάρτητη κάθοδο...

Υπόδειγμα

Από τους πιο επιµελείς επικεφαλής παρατάξεων θεωρείται ο Κώστας Μπακογιάννης στον δήµο της Αθήνας. Είναι παρών σε όλα τα ∆ηµοτικά Συµβούλια, µέχρι και το τελευταίο λεπτό. ∆ιατυπώνει προτάσεις και θέσεις, µε τη µακρά αυτοδιοικητική εµπειρία που έχει. Το βασικότερο, ασκεί γόνιµη και εποικοδοµητική αντιπολίτευση, όπως είχε δεσµευτεί και µετεκλογικά.

Επιασε δουλειά

Συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις πραγµατοποιεί από τις πρώτες ηµέρες που ανέλαβε τα ηνία του Συνδέσµου Προστασίας και Ανάπτυξης Υµηττού (ΣΠΑΥ) ο δήµαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης. Είναι δύσκολη η πρόκληση που έχει αναλάβει, και ειδικά µεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, αλλά έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα...

Επιτυχία

Μια µεγάλη επιτυχία για τον δήµαρχο Χρήστο Παππού, καθώς ο ∆ήµος Φυλής αποτελεί τον πρώτο ελληνικό δήµο που παίρνει ευρωπαϊκή πιστοποίηση στον ενεργειακό τοµέα.